Rimille uusi pomo BalttiaanVakavat ajat ovat takana, kommentoi Rimin (10263574) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  ja Säästumarketin BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  kauppaketjujen 1.syyskuusta johtava uusi tj Anders Lorentzson tulevia haasteitaan.

"Virossa on kuluttajista kilpailua, jossa myynnin voivat varmistaa vain ne kaupat, jotka lähtevät asiakkaan edusta varmistamalla jatkuvuuden kuluttajan haluamalla hinta-, laatu- ja toimitustasoilla yhtä aikaa", hän lisäsi.

Rimin johtajana kokee haasteena Lorentzson kasvattaa yrityksen markkinaosuutta nykyisen jakeluverkon puitteissa sekä uusien avattavien  myymälöiden  avulla riittävästi. "Markkinatilanteessa, jossa vain 1,3 miljoonan asukkaan markkinoilla kilpailee keskenään jo kuusi kovasti ja erilaista vähittäiskauppaketjua, kun taas esimerkiksi Ruotsin markkinat ovat jakautuneet vain kolmen suurimman  toimijan    välillä, on selvää, että  Viron markkinaosuuden pitäminen on epäilemättä haaste, mutta varmasti toteutettavissa" hän sanoi.

40-vuotias Anders Lorentzson on Ruotsalainen alkuperältään. Viimeiset kolme vuotta hän työskenteli ICA Ryhmän Non-Food  luokan  myyntijohtajana. Vähittäiskaupan uransa Lorentzson aloitti v 1998.

Aikaisemmin on Rimin Viron johtajana ollut Christer Östholm Rimin kehityshankkeissa Baltiassa.

Rimi Eesti Food AS kaupat kuuluvat ruotsalaisen pääoman Riikaan rekisteröityyn Rimi Baltic AB myymälöihin, jonka ainoa osakas on ICA  Groupille  kuuluva ICA Baltic AB. Yhteensä on Rimi Baltic AB:lla on jo kolmessa Baltian maassa 235 myymälää: muun muassa 39  hypermarkettia  (10 kpl Virossa),  64 päivittäistavarakauppaa (13 Virossa),  133 halpamyymälää (59 kpl Säästumarket -ketjussa Virossa).

Toim. Viron vähittäismarkkinat ovat paljon kovemmat kuin Suomessa joten onnea  vaan tälle johtajalle tarvitaan. Suurin markkinoiden haaste on epäilemättä se kuinka vastata halpamyymälöiden puolella (ts Säästumarket:t) Liettualaisen Maxima:n (10765896) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . lähes räjähdysmäiseen laajenemiseen Virossa ja koko blokissa. Molemmat nämä myymäläketjut ovat lähes suoria kopioita kuuluisasta Lidl-ketjun konseptista toiminnaltaan. Hankaluutena on nyt se, että Maxima vastaa kilpailuun kaikissa Rimin edustamissa kokoluokissa ja uusia myymälöitä syntyy nyt todella nopeasti sen rajun investointiohjelman seurauksena Viroonkin.

"The winner takes it all" - Abba.

Get Directions

A Finn

Päätoimittaja: Jouni Santara

Leave a Reply