Piritan liikekeskuskaava hyväksyttiin

Tallinnan kaupunginhallitus päätti hyväksyä osoitteessa Regati pst 1/3/5 kiinteistön asemakaavan, joka luo edellytykset purjehduskeskuksen sekä uusien liiketilojen rakentamiseen.

Asemakaava koskee 42,48 hehtaarin suuruista maa-aluetta. Suunnitelman mukaan aiotaan rakentaa 42 065 m² toimitilaa ja 35 135 m² asuntokäyttöä varten. Suunnitelman laati OÜ R-Konsult.

Kaavassa luodaan mahdollisuudet TOP-i kauppa-, urheilu-ja virkistyskeskuksen  kehittämiseksi ja nyt tehottomasti käytettyjen tilojen rakennuskannan vetovoiman lisäämiseksi.

Kaava mm antaa mahdollisuuden rakentaa meren rannalle saakka. Asemakaavassa säädetään myös vanhan perinteikkään Olumpia-urheilukeskuksen restauroinnista ja laajentamisesta.

Tallinnan Olumpia-urheilukeskuksen kiinteistöllä sijaitsevat pienvenesatama, kauppa-, toimisto- ja liiketilat sekä  hotelli, terveyskeskus, uimahalli, kuntosaleja, ravintoloita ja kahviloita. Pirita Olumpia-urheilukeskuksen on listattu museoviraston suojelukohteeksi ja säilytettäväksi muistomerkiksi Virossa.

Asiasta kertoi ehitusuudised.ee

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply