Pankit nostavat marginaalia sijoitusasunnoille

Suuret liikepankit kysyvät asuntolainan ottajilta nyt suurempaa marginaalia, jos lainansaaja ilmoittaa, että haluaa asunnon oston jälkeen vuokrata omistuksensa.
Kiinteistöalan  sijoitusasunnolle on lainan hinta hieman toinen, mutta se on myös järkevää, koska laina otetaan kaupalliseen tarkoitukseen, selitti Swedbankin asuntolainoista päällikkö Anne Pärgma pankin logiikkaa.
SEBin oma bisnesjohtaja Triin Messimas lisää, että heillä asuntosijoitusten osalta sovelletaan erilaisia kriteereitä: hieman lyhyempi luoton laina-aika, alempi rahoituksen kokonaisosuus ja korkeampi tuottomarginaali.

Tällaisen hankkeen luottoriski on varmasti korkeampi, koska  itse lainanottaja ei ole erittäin kiinnostunut omaisuuden eloonjäämisestä ja siitä voi myös melko helposti luopua halutessaan.

Yleensä pankit edellyttävät molemmat, että asuntolainan uusi ottaja voisi aina tietää, jos aikoo vuokrata asunnon vai ei.

Pint kinnisvara:n asuntovälittäjän mukaan tehdään nykyisin n 20-30 % heidän kaikista liiketoimista juuri kiinteistön vuokraamisen ja vuokratulon hankkimiseksi.

Uutisen toi E24.ee

Swedbank ja SEB ovat lainasalkuillaan Baltian alueen johtavat asuntolainoittajat. Swedbankin vakavaraisuudesta on viime aikoina esiintynyt paljon spekulaatioita suuntaan ja toiseen.A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply