Kalle Palander osti Ontikan kartanon Virosta

Noin kolme vuotta myynnissä ollut Ontikan kartanon Itä-Viron suunnasta osti Suomen persoonallinen alppihiihtäjälegenda ja maailmanmestari  Kalle Palander, joka  odottaa kunnostavansa seuraavaksi kartanon ja sen sivurakennukset kolmessa vuodessa.--

Kartano on mm museoviraston suojeltu kulttuurirakennus.

Kalle Palander kertoi, että hyvät yhteydet Viroon ovat peräisin ajalta, jolloin puoliso Riina-Maija opiskeli vielä Tartun yliopistossa.

"Olemme vuosia etsinyt kartanoa - esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa, mutta  lopulta löysimme  sen Virosta. Tämä on kaunis paikka ja täällä on riittävästi tilaa," hän hehkuttaa medialle.

Kysymykseen, tuleeko Ontikaan  hotelli tai rakennetaanko oma  kartano  nelihenkisenperheen  kodiksi,  vastasi  Kalle Palander, että lopullinen selvyys vielä puuttuu.

Ontikan historiallinen kartano edustaa ns myöhäisklassisismia herraskartanona ja se  rakennettiin  alkujaan 19oo- luvulla.  Sen viimeisin aiempi yksityinen omistaja oli siniverinen de Colonguede -aateliston suvun vesa, joka omi kartanon kunnes Virosta poistui v 1939.

"Ontikan kartano (saksaksi Ontikan ) on perustettu 17. luvulla. Aikaisemmin hän on kuulunut niin Falkenklaudele von Knorringitele että von Wrangellidele. Vuodesta 1780 vuoteen 1919 oli kartano Clapier de Colongue:n aatelisperheelleen hallussa. Kartanon viimeinen omistaja oli Konstantin von Clapier de Colongue."
-- mois.ee, Viron kartanoportaali

Toim. tässä välillä on kartanon ympärillä ollut monenlaista suunnitelmaa & omistajaa: äskettäin mm OÜ Frontmill (11300337) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  yritys omisti sen ja aikoi ryhtyä kunnostamaan sinne museota kertomaan tarinaa Viron ja Suomen välisestä viinan salakuljetuksesta. Suunnitelma ei sitten ilmeisesti rahoitusongelmien takia koskaan edennyt sen  pidemmälle ja firmakin on lopetettu.

BN4F toivottaa onnea Kallelle mittavaan paikalliseen kunnostusprojektiin !!

Kiinnostaako kiinteistö- tai asuntokauppa myös Virosta? Vertailet nyt helposti toteutuneita asuntohintoja koko Tallinnasta myös palveluidemme kautta.
Get Directions

A Finn

Päätoimittaja: Jouni Santara

Leave a Reply