Huutokauppa: huvila hakee edelleen omistajaansa Tartussa

Yliopistolle kuuluva ylellinen Veskin huvila keskustassa jäi toisen kerran huutokaupassa ilman tarjouksia vaikka lähtöhinta huutokaupassa oli alennettu nyt lähes 80 000 eurolla.

«Huutokauppa epäonnistui, yhtään tarjousta ei annettu» totesi tarjousta järjestänyt Uus Maa (
10307231) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  liiketilojen välittäjä Gundo Roosve.

Pitkittyminen ei yllättänyt.

Samalla lailla epäonnistui myös maaliskuussa aiemmin päättynyt huutokauppa, jossa huvila viimeksi yritettiin myydä 958 675 euron aloituksella. Nyt hinta oli tippunut siis 880 000 euroon.

Roosve sanoi, että Veskin huvilassa onkin kyse erityisen historiallisesta kohteesta, jossa myyntiin on varattava aikaa. «Kun nykyään myydään asuntoa keskimäärin puoli vuotta, olisi naiivia ajatella, että tällainen suuri objekti vaihtaa omistajaa äkkiä,».

Historiallinen Veskin huvila on ainutlaatuinen vanha kiinteistö, johon voi olla vaikea löytää liiketoimintamallia omistajalle. Rakennuksen ostaminen yksityiskäyttöön on mahdollista, mutta ostajia, joilla on tällaisia ​​taloudellisia mahdollisuuksia, on vähän.

«Yksi vaihe on ostaa se. Toinen isompi asia on rakennuksen korjaus,» hän totesi.

Myynti jatkuu edelleen

Viron yliopiston tarkoitus on koota myydä kaikki rakennukset, jotka jäävät siitä pois opetuskäytöstä, myös tämä Veskin huvila.

«Hyvin mahdollista on, että tulee taas uusi huutokauppa,» meklari lopettaa.
Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply