Pärnun m2-hinnat edelleen laskussa

Tartussa laski asuntojen keskimääräinen neliöhinta toukokuussa edelliseen kuukauteen -3%, Pärnussa jopa -14,2%, ilmenee Uus Maan:n (11562126) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . välittäjän omasta markkinatutkimuksesta.

Toukokuussa tehtiin Pärnussa 56 kauppaa, joka on kolme vähemmän kuin huhtikuussa. Asuntoja myytiin 34 kpl ja keskiarvoksi muodostui 632,1 €/m2 hinta.  Verrattuna huhtikuuhun laski myytyjen  asuntojen määrä 7  vuoteen ja keskimääräinen neliömetriä mediaanihinta putosi 14,2%. Verrattuna nyt viime vuoteen on sekä kauppojen määrä että liiketoimien keskimääräinen neliöhinta edelleen laskenut.

"Pärnun kiinteistömarkkinat oston ja myynnin osalta hieman laskivati, mutta vuokrausten osalta taas nousivat. Vakaa tilanne on ollut jo lähes puoli vuotta voimassa kaupungissa ja luultavasti niin myös jatkuu.  Merkittävää hintojen muutosta ei ole näkyvissä" kommentoi firman markkina-analyytikko Risto Vähi.

http://www.ehitusuudised.ee/article/2011/6/17/korteri-ruutmeetrihind-parnus-14-tartus-3

Toim. Viime viikot ovat olleet paikallisille kuluttajille hermostuttavaa aikaa: media on rummuttanut urakalla tietoja ruuan jo toteutuneesta ja tulevasta inflaatiosta ja pörssisähköön liittymisen huikeista hinnankorotuksista kuluttajan pakolliseen energialaskuun. Tämä siis jo tiedossa olevien suunniteltujen loppukesän Eesti Energian korotuksien päälle. Tässä ilmapiirissä elettäessä ei suurten asuntohankintojen hiljaiselo ole mitenkään valtavan suuri yllätys: melko monet haluavat vain odottaa, rauhoittua kesän viettoon ja katsoa mihin omat rahat loppujen lopuksi riittävät.


Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply