Tukkuri- ja kauppaketju: elintarvikkeiden hintoja ei voi laskea

Saksassa monet tavarat kaupoissa halvempia nyt kuin Virossa jopa tukkufirmoille mistä tavaraa hakea ", sanoi yhtiön  AS LTT (10004430) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . yksi omistajista Toomas Tõniste.
--
Syitä siihen, miksi Virossa on jo tavarat kalliimpia on Tõniste mukaan perustellusti monia. Monissa maissa on alhaisempi ALV ja puuttuu valikoimasta tiettyjä tuotteita.  Lisäksi hän mainitsee, että kuljetuskustannusten  vuoksi hintaero olla jopa kymmenen prosenttia.

Tõniste mukaan lisäävät tukkukauppiaat sekä Virossa että muualla Euroopassa marginaalia lähes saman määrän.

Tõniste kertoi, että Virossa elintarvikkeiden tintoja ei voida mitenkään laskea, koska yritysten tarkoituksena on aina tuottaa kunnollista voittoa.

Suuri markkinat synnyttävät hinnan osalta monia etuja ja Viro valitettavasti on yksi Euroopan pienempiä ja kun taas Saksa suurimpia markkinoita. Tämä tarkoittaa meille niin korkeampia sisäänoston hintoja että logistiikkaa,  kommentoi Selverin (10379733) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . PR-johtaja  Annika Vilu eilen  julkaistua elintarvikkeiden hintavertailua Viron ja Saksan välillä.

Toim. Niinpä tämäkin PR-lausunto on täysin 100% linjassa Aripaev:n tutkivan journalismin toteamiin kauppaketjujen huippuvoittoihin alkavalta vuodelta. Maassa on kuitenkin avoin ja vapaa markkinamekanismi ja ns "harmaan imperiumin vastaisku" on jo alkanut Tallinnassakin köyhemmillä alueilla: venäläispohjaiset kauppiaat perustavat nyt kiivaasti kauppaketjuista riippumattomia pieniä omia liikkeitä paikallisten omiensa tarpeisiin. Näissä paikoissa leipä ja muut perustarvikkeet voivat olla jopa -50% halvempia kuin vaikkapa Selver:ssa.  Lopulta, Selver ja muut keskusliikkeet joutuvat ottamaan oikeasti taas kantaa hinnoittelussaan näitä kasvavia uusia ruohonjuurikauppiaita vastaan ja kupla taas puhkeaa.

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply