Vanhan kaupungin kotien noste loppui keskikesään


Usko yhä korkeampiin hintoihin vanhan kaupungin kodin myyjien keskuudessa loppui heti kesän koittaessa. Nyt kynnetään yhä alemmas pyyntöhinnoissa syksyä jo ounastellen niin, että viimeisin noteeraus lähentelee koko -12 kk alimpia arvostuksia ts n 3150 €/m2 kohti keskimäärin samalla kun trendi on voimalla laskeva viikoittain.

Tämän historiallisen arvolähiön hinta on huojunut viimeisen vuoden aikana haarukassa 3150 – 3400 €/m2 seuraavasti.

Keväästä m2-trendi on ollut voimalla laskeva samalla kun tarjousmäärät kasvavat

Kuten kuvasta nähdään, niin viimeiset viikot ovat olleet kovaa kyyditystä yhä alemmas myyjien pyynnöissä samalla kun tarjontamäärät ovat kasvaneet voimakkaasti sen pikku markkinoilla.

Globaalin taantuman jo häämöttäessä horisontissa voi olla mahdollista, että myyjien keskuudessa maaginen 3000 €/m2 raja rikotaan jo piakkoin sen verran voimakkaasti ovat hinnat & tarjoukset nyt lähteneet reagoimaan halvemmiksi.

Valistuneen ostajan kannattaa odottaa Tallinnan muuttopiikin jälkeistä aikaa jos vanhan kaupungin asuminen & ostaminen kiinnostaa ts n 9/2019 – 10/2019 kuukausia. Tämä on se heikoin hetki Tallinnan markkinoilla perinteisesti viime vuosien perusteella seuraavaksi.

Yhä lisää kannattavia koteja

Tällä hetkellä kannattavien kotien kartta vanhaan kaupunkiin näyttää seuraavalta.

Vanha kaupunki sisältää vain neljä kannattavaa kotia nykyään

Kaikki nämä kodit sijoittuvat erittäin suureen kokoluokkaan 100 – 150 m2, mutta alimmillaan ollaan kevään aikana nähty myös pienempiä normaaleja koteja alkaen n 2300 €/m2 hintaluokassa vuoden ajalta.

Vanhan kaupungin myyjien sosioekonominen rakenne on varmaan Tallinnan kansainvälisin joten myyjät yleensä seuraavat globaalin talouden suuntaa muuta kaupunkia herkemmin ts syksy voi olla hyvin mielenkiintoinen aika lähiön osalta. Vanhan kaupungin arvo ei perinteisesti ole romahtanut pahiten edes vuosina 2007 – 2009 edellisen kuplan puhjetessa pohjille.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain seuraa puolestasi myös vanhan kaupungin mielenkiintoisesti muuttuvaa hintakarttaa ja sen kannattavuutta ostajalle – jotta sinulla sujuisi myös kaupat paremmin.

Lyhyen ajan pyyntöjen m2-trendi on voimakkaasti laskeva nyt vanhassa kaupungissa ostajan eduksi