Asuntojen viikkokatsaus (25.02.): uusien kotien supertulva alkoi


VIIKON HINNOITTELUT

Kotiselaimen mukaan Tallinnan viime viikko
{{ gverb }} keskihinnoittelua myyjillä:

{{ cityprice }} €/m2

Tarjousten alueellisia {{ submove }} esiintyi eniten  __ alueilla. Tarjoushintojen {{ submove2 }} kokivat __.

Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa {{ cmove }} ’ {{ centrum }} €/m2 tasoille.

Mustamäe, Lasnamäe ja Pohja-Tallinn rikkoivat kaikki ennätyksiään kun uusien kotien varannot rynnivät näillä esiin
Monella isolla alueella uudet talot & myymättömät asunnot tulvivat markkinoille yhtä aikaa ja 100% täysillä. Tämä nosti entisestään uusien ja vanhojen myyjien eroa & kuplariskiä. 
Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Haaberstin alueella: 2048 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli -20% vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa {{ lead }} kpl {{ gverb }} niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun {{ against }} kpl {{ gverb2 }} niitä.

Mustamäe kallistui kun sen Kadaka lähiöstä tuotiin jopa kuuden uuden talon voimalla 42 kpl koteja lisää markkinoille. Näiden yhteisarvo oli n 4,6 miiljoonaa euroa. Keskihinnat vaihtelivat rajusti alk. 2100 – 3200 €/m2 taloissa kun viimeisimmät vm 2020 Aiandi:n kodit olivat kaikkein halvimpia. Mustamäellä on nyt reilusti >50% myymättömiä uusia koteja tarjolla.

Mustamäen markkinaa järisytti kolmen kohdan uudistuotannon laajat listaukset kodeistaan

Yhteenveto

Koko Tallinnasta viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien nostetta keskihinnoissa mitä tukivat alueena  Mustamäe eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään.


Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Haabersti kaupunginosassa (ts 32 kpl merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).

Markkinadata

Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset trendit & graafit
(m2-rakennusvuosihinnat, vanhat vs uudet, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat
esillä aina automaattisesti myös kotiselaimen kartalta.