Historiallinen Vanalinn tippuu pohjille kotimyynnin pitkittyessä & laman pelosta


Kallis & arvostettu vanha kaupunki Tallinnassa on kääntynyt kotien myynneissään selvästi laskevaan hintatrendiin: viime viikkojen noteeraukset markkinoilta lähenevät nyt 3200 €/m2 keskimäärin kun vielä vuosi sitten liikuttiin tasoilla >3350 €/m2. Millaisia helmiä markkinoilta jo löytyykään & liikkuu, siitä voit lukea vaikka tästä.

Vanalinn:n viime vuoden hintakehitys on muuttunut keskustan huippukovan tarjouskilpailun myötä sekä kysynnän sakkaamisen kalleimmissa luksuskodeissa seuraavasti.

Vanhan kaupungin hintatrendi on laskeva & sen huojunta kasvussa samaan aikaan

Kuten kuvasta näkyy, niin yhä pehmeämmät markkinat alueella ovat johtaneet voimakkaisiin tarkistuksiin myyjien hinnoitteluissa alemmas viime 12 kk jaksolla.

Samalla on lähiön epävarmuus eli hintojen huojunta noussut nykyään n 12% (se ns kolmen kuukauden volatiliteetti). Hintojen huojunnasta heijastuu myös erittäin hyvin miten globaali epävarmuus juuri viime alkusyksynä (1. keltainen pallo) & nyt aivan viime viikkoina (2. keltainen pallo) on herättänyt nämä tyypilliset hyvin koulutetut rikkaamman alueen myyjät lähiöstä todella hyvin markkinoiden tilanteeseen: ylikorkeat odotukset ovat haihtumassa pitkittyvän kaupan myötä pois kauemmas tai sitten on parempi lopettaa myynti toistaiseksi.

Klassiseen kotiin kiinni aika edullisesti

Ostajan markkinat ovat siis yhä enemmän todellisuutta jopa Tallinnan historiallisesti ja arkitehtuurisesti arvostetuimmassa miljöössä.

Viime kuukaudet ovat tasaisesti poikineet joitain mielenkiintoisia muutoksia lähiössä, mutta katsotaan tässä kohtaa vain viimeisintä näistä tarkemmin.

Aika vanhan kaupungin keskellä on auki seuraava tarjouspyyntö & sen hinnoittelu, joka tippuu jo selvästi alle 200 000 €:n maagisen haamurajan.

Osoitteesta Vene 19 löytyy nyt vanhan kaupungin parhaimpia kodin tarjouksia ostajalle arvoltaan

Myyntikuvauksen perusteella (kts kv.ee) kunnostettu vanha 1389 vuoden asunto on erittäin siisti ja valoisa löytö keskeltä vanhaa kaupunkia tänään. Sen hinnoittelua on nyt laskettu ainakin neljä kertaa samalla kun se lähes tuplasti on ylittämässä jo käyvän myyntiaikansa (ts sininen palkki yllä). Toisaalta, pyyntö on yhä n -11 000 € käyvän arvon yli (ts ”behind the curve” tilanteessa markkinaan nähden).

Samassa talossa käydään kuitenkin kilpailevaa myyntiä selvästi isommasta (127,6 m2) kodista, joka on m2-hinnassa ilmestynyt myöhemmin markkinoille vaikuttaen aika hitaalta kaupankäynniltään. Siksi tn pienemmänkin kodin hinta on nyt tiputettu melko lailla hipomaan saman talon isompaa & vieläkin selvästi loisteliasta isoa historiallista kotia vastaan.

Globaalin suhdannesyklin alamäen näkymät tarjoavat nyt entistäkin parempia aika mielenkiintoisia tilaisuuksia vanhassa kaupungissa kodin ostoa & vaihtoa harkitsevalle Tallinnaan. Paineen jatkuessa kevättä kohti lähiö luonee yhä lisää kannattavia koteja markkinoilleen.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain auttaa sinua löytämään parhaat helmet myös Tallinnan arvokkaimmilta alueilta edelliseen tapaan.