Asuntojen viikkokatsaus (18.02.): lisää heiluntaa uudistuotannoissa


VIIKON HINNOITTELUT

Kotiselaimen mukaan Tallinnan viime viikko
{{ gverb }} keskihinnoittelua myyjillä:

{{ cityprice }} €/m2

Tarjousten alueellisia {{ submove }} esiintyi eniten  __ alueilla. Tarjoushintojen {{ submove2 }} kokivat __.

Kesklinn asuinalueen tarjousten hinta viikossa {{ cmove }} {{ centrum }} €/m2 tasoille.

Monia kalliimpia uusien talojen kotia pois markkinoilta keskustasta. 
Koko kaupungin suhteellisesti kaikkein kalleimpia neliötarjouksia hinnoiteltiin Haaberstin alueella: 2034 €/m2  (ts  sen ALE-% viikolta oli asuinalueista suurin m2-hinnasta eli n -20% vrt sen myynnin aiempiin toteutumiin viime kuukausilta).Pääkaupungin sen kahdeksan kaupunginosan myyjien hinnoittelussa {{ lead }} kpl {{ gverb }} niiden m2-hintoja omissa aluetarjouksissaan samalla kun {{ against }} kpl {{ gverb2 }} niitä.

Kesklinn halpeni kun sen Torupilli lähiöstä (os C.R. Jakobsoni 13) suljettiin tulevia vuoden 2019 uusia kalliita asuntoja 2,1 miljoonan euron arvosta. Pääosin nämä olivat kolmioita talosta & kooltaan n 74 m3. Keskihinta oli jopa 3154 €/m2. Tarjoukset kestivät markkinoilla 60 pv kun ihanneaika myyntiin on näille nyt max 187 pv.

Yhteenveto

Koko Tallinnasta viime markkinaviikolta voimme nähdä myyjien laskua keskihinnoissa mitä tukivat alueena  Kesklinn eniten sen eri hinnoittelun vertailuryhmissään.


Pääkaupungin alimmilla aluetarjouksillaan pyrkivät myyjät tehokkaimmin myyntiin Nomme kaupunginosassa (ts 10 kpl merkittävästi edullisempaa kodin tarjousta sen hintapäivitettyjen aliryhmässä).

Markkinadata

Kaupunginosien kaikki keskihinnat ja keskeiset trendit & graafit
(m2-rakennusvuosihinnat, vanhat vs uudet, asuntokoot, materiaalit, jne) ovat
esillä aina automaattisesti myös kotiselaimen kartalta.