Selverissä taas kauppa käy

Selverissäkin on havaittavissa taantuman päättyminen Virossa. Jos kriisin aikana asiakkaat poimivat koriinsa useammin vain kampanjatuotteita alennetuin hinnoin, niin nyt ihmiset ovat palaamassa omien suosikkibrandiensa pariin, sanoo kauppaketjun johtaja Andres Heinver omassa markkinakatsauksessaan.

Selverin tämän vuoden 73,2 miljoonaa kruunua voittoa ei voida Heinverin mukaan kirjata vain ihmisten ostovoiman kohenemisena: sisäistä toimintaa on tehostettu monin tavoin kriisin aikana. Selver on mm jäädyttänyt tappiollisen toiminnan Latviassa ja keskittynyt vain tutuille Viron markkinoille. Tänä vuonna on avattu vain yksi uusi myymälä, koska jokaisen uuden myymälän käynnistäminen on kallista ja työlästä. On ilo todeta, että kokonaisliikevaihto kasvaa huolimatta Latvia myymälöiden sulkemisesta ja vaatimattomasta laajentumisesta Viron markkinoilla, jatkaa Heinver.

Kriisi on sen mukaan vaikuttanut markkinoihin merkittävästi ja parantanut mahdollisuuksia yhteistyökumppaneiden suuntaan hintaneuvotteluissa. Näin voidaan saada edullisempia kampanjoita ja kuljetuspalveluita, mutta esimerkiksi elintarvikkeiden sisäänostojen hinnat ovat viime vuosineljänneksellä pikemminkin nousseet ja vähittäiskaupan voitot  pienentyneet.

Selver on Heinveri mukaan kahden viime vuoden aikana tehnyt monia merkittäviä tehokkuutta parantavia toimia sisäisesti, jotka ovat alkaneet vaikuttaa huomattavasti tulokseen. Yhtenä hyvänä esimerkkinä voidaan mainita oma jakelukeskuksen perustaminen, joka on nyt osoittautunut arvokkaaksi säästötoimeksi, hän päättää.

Asiasta kertoi E24.ee

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply