Uus Maa: eniten kesämökkejä kaupaksi Haapsalussa

Eräs paikallinen johtava Uus Maa:n (10307231) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . välitystoimisto näkee mökkikaupan alkavan Haapsalussa vilkkaana ja uskoo kiinnostuneisiin ostajiin suhdanneblogissaan - jopa Suomesta.

Tänä vuonna on tehty Haapsalu Kaupungin kesämökkien kauppoja, joiden keskimääräinen kauppahinta on n 500 € / m2, joka on  pienempien asuntojen osalta nyt n +10% korkeampi hinta kuin vielä viime vuonna.  Suurempien asuntojen neliöhinnat ovat pysyneet samoina,  vaikka on muutamia poikkeuksia.   Kauppojen määrä on niin Läänemaalla ja Haapsalussa ollut hyvin samanlainen kuin v 2010 ja huhtikuussa oli vain  yksi kauppa enemmän kuin viime vuonna. Toukokuun lopun pitäisi nostaa intoa ostaa, koska kiinteistömarkkinat ovat silloin aktiiviset ja ihmiset ovat optimistisia kesää kohti.

Kesä johtaa myös vuokramarkkinoiden  elpymisen väliaikaisten asukkaiden muodossa. Loman viettäjät, joille on kesäpääkaupungin Pärnun vuokrat ovat jo liikaa, etsivät yhtä mukavan mahdollisuuden edullisemmin juuri Haapsalusta (tyypillisesti suuruusluokkaan <400 euroa kuukaudessa).

Läänemaalla on eniten myynnissä maatiloja  sekä kesämökkejä ja hyvää valinnanvaraa on sekä sijainnin että  kunnon osalta.  Kesämökkejä eivät hae vain paikalliset, vaan ostohalua on ulkomailtakin,  koska aito merenranta  on monille edelleen houkutteleva lomakohde kesälomille.

Hintaluokka riippuu sijainnista sekä kunnosta ja hinnat ovat  nykyään n 14 000 eurosta yli sataan tuhanteen euroon.

http://uusmaa.ee/est/pages/blogi/kinnisvaraturg/laanemaale-soovitakse-osta-suvilaid

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply