Lentosataman entisöijä Nordecon vaatii suurempaa korvausta tarjouskisan jälkeen

Lennusadaman hankkeen aikoinaan alimmalla tarjouksesella voittanut Nordecon (10099962) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . kysyy nyt ministeriöltä lisää hintaa oman urakkatarjouksensa päälle, joka lopulta muuttaisi yrityksen kalliimpien tarjoajien joukkoon. Yhtiö perustelee oman hintansa nostoa nyt kesken valmistuvan urakan sillä, että rakennus on odotettua huonommassa jamassa ja on tehtävä vielä joukko lisätoimia. NCC Ehitus (10036766, suom. Puolimatkan tytär Virossa) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . , joka myös osallistui omalla hakemuksellaan tarjouskilpailuun, ei tarvitse hyväksyä tällaista toimintaa vallitsevan kilpailulain puitteissa vaan se voi valituksella alustaa oikeusprosessin. Lennusadama kunnostamisesta vastaava Viron merimuseo on kääntynyt kulttuuriministeriön kanslerin Siim Suklese puoleen kysyäkseen n 36 miljoonaa kruunua eli 2,3 miljoonaa euroa lisäbudjettia valtiolta. Lisäksi, firma tarvitsee myös - Nordeconin mukaan - hankkeen loppuun saattamiseen vielä jopa puoli vuotta lisäaikaa.

Nordecon voitti urakan hieman yli 111 miljoonan kruunun tarjouksella. Kun siihen yhdistää nyt kysytyn lisärahan, on Nordecon urakka n 147,51 miljoonaa kruunua. Tämän summan yli tarjosi alkujaan vain yksi rakennusyhtiö. Nordeconi puheenjohtajan Jaano Vingin mukaan Lennusadama rakennustyömaalla  36 miljoonan kruunun eli 2,3 miljoonan euron bonussumma on täysin perusteltu - luonnollisesti.

Toim. Tämä on taas tyypillinen rakennuttajan ominaisuus täällä Balttiassa: jos mahdollisuus on lähes varmaan bonukseen se käytetään. Nythän on niin, että osana EU:n kulttuuripääkaupunkihanketta "Tallinn 2011 pealinn" on jo ennalta hyvissä ajoin merkitty kulttuurivuoden hienoon ohjelmakalenteriin Lentosaman avajaiset heinäkuulle. Joten, ministeriö on käytännössä puun ja kuoren välissä: joko myöntää rahat tai antaa hankkeen "epäonnistua" ja saattaa projektin oma julkishenkilöstö noloon asemaan. Tähänkin hankkeeseen on selkeästi taasen se "EU-piikki" auki - joten mikä ettei tuumii varmaan rakennuttaja tahollaan.

www.tallinnapostimees.ee/?id=294659

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply