Uudehko kuitulevytehdas myytiin pilkkahintaan

Huonekalujen ja puukuitulevyn valmistaja AS Viisnurk (11421437) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . osti huutokaupassa nyt itselleen 4 miljoonaalla eurolla Püssi:ssa sijaitsevan uudehkon kuitulevytehtaan.

Püssin levyjen tuotantotehdas valmistui v 2009 ja pysähtyi toukokuussa 2010 kannattamattomana. Tehtaan rakensi valmiiksi OÜ MKT Holding (10859580, velat) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . ja tehtaan laitteiden ja rakentamisen kokonaiskustannukset olivat yli 14,7 miljoonaa  euroa  (230 miljoonaa Viron kruunua).

MKT Holding OÜ julistettiin virallisesti konkurssiin sitten 25. lokakuuta v2010. Tehdas oli ensimmäistä kertaa konkurssipesän huutokaupalla viime vuoden lopussa hintaan 200 miljoonaa kruunua (12,8 miljoonaa euroa).

AS Viisnurk:n hallituksen pj Andres Kivistikin mukaan Püssin kuitulevytehdas on strategisesti tärkeä uusi investointi.

Meillä on jo samanlainen tehdas jo Pärnussa, joka toimii nyt täydellä teholla 24 / 7, mutta emme pysty vastaamaan  koko potentiaaliseen kysyntään. Koska meidän tuotteille on kysyntää, niin tarkoitus on nyt saavuttaa Püssin tehtaan kapasiteetin täyttö tämän vuoden loppusyksystä.

Uskomme, että Püssin tehtaalta voidaan  tuottaa vuodessa 70 000 m3 kuitulevyä ja tehtaan liikevaihto voisi näin ollen olla noin 7-8 miljoonaa euroa maksimissaan.

Uuden kapasiteetin avulla voidaan nyt edelleen kasvattaa myyntiä AS Viisnurkan Aasian ja Länsi-Euroopan asiakkaille, joille Pärnun tehtaan tuotantoa ei enää yksinkertaisesti riitä.

V 2010 AS Viisnurkan liikevaihto oli  n 13,9 miljoonaa euroa ja nettovoitto  771 000 euroa. Yrityksen  viennin osuus oli taas 83 % koko liikevaihdosta.

http://www.e24.ee/?id=448714

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply