Riskirahoittaja kommentoi SOMEstaOn tullut taas aika, jolloin sijoittajien kiinnostus on kasvanut niin suureksi, että nettifirmoja tehtaillaan taas  peräkkäin pörssiin, sanoo Viron yksityisen riskirahaston pääomasijoittaja Allan Martinson.

Paikallisen Viron kauppalehti Tallinnassa kysyikin, ovatko sosiaalisten verkostojen yritykset jatkossa pörssissä uusia tulokkaita. Taustalla oli se, että torstaina aloitettiin New Yorkin NYSEssä pörssissä IPOn jälkeinen kaupankäynti suurimman ammatillisen SOMEn yrityksellä LinkedIN.

Viimeisten kolmen-neljän kuukauden aikana on useita nettifirmoja pörssiin listattu ja nämä yritykset ovat jo pitkään markkinoilla ollut, toteaa virolainen Martinson sijoitusfirmansa AS Martinson Trigon Venture Partners (10954491)   BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . puolesta. Vasta viime aikoina on listattu useita yrityksiä  Kiinan pörssiin. Venäläisten suurin Yandex, jolla myös sosiaalisten verkostojen elementit olemassa, IPO listautuu luultavasti vuoden jälkipuoliskolla.

Martinsoni mukaan puhutaan myös esimerkiksi Groupon:n listautumisen sekä Facebook on ollut noin spekulointina mukana. Skype oli myös listautua, mutta ennen sitä siitä tulikin MicroSoftin tytär.

Mitään vallankumousta ei ole meneillään näiden firmojen listautumisessa. Ne voisivat olla ja toimia yksityisomistuksessa hyvän aikaa eteenpäin sijoittajan mielestä.

Martinson on myös Tallinnalaisen oman rahastonsa kautta koko ajan investoinut tähän alaan, mutta me keskitymme startup-yrityksiin, hän tiivistää.

Toim. Tämän Tallinnalaisen riskirahaston salkkuun kuuluu mielenkiintoisesti jopa eräs suomalainen startup IT-yritys, joka on erikoistunut netin pelialustan kehittämiseen virtuaalirahaa hyödyntäen (Playforia Inc).

http://www.ap3.ee/article/2011/5/22/martinson-investorite-raha-sugeleb-veebifirmade-jarele

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply