Asuntokaupat 10/2017: kauppa palasi normaaliuomiin

Kodit nousivat  neliöhinnoiltaan 10/2017 Tallinnan toteutuneissa asuntokaupoissa:
1762  €/m2 (+7 €/m2)

Isoimmat m2-hintojen nousut koettiin: Pirita (+10,2%), Lasnamäe (+9,8%), Haabersti (+1,1%) & Mustamäe (+1,1%)  kaupunginosissa kun vertaillaan ed. kuukautta (m/m) toisiinsa & toteutumien m2-keskihintaa. Laskijoiden puolella hinnoissaan olivat tällä kertaa: Nomme (-9,4%), Kristiine (-5,3%), Pohja-Tallinn (-3,1%) & Kesklinn (-0,2%). Kokonaisuutena Tallinnan m2-hinnat nousivat kun Lasnamäe & Haabersti nostivat yhdessä keskihintaansa ylemmäs & Kesklinn alensi sitä. Samalla koko kaupungin liikevaihto nousi: n 82,9 miljoonaan / kk (ts +39,2 milj/kk). Tähän vaikutti vahvimmin Kesklinn, Haaberstin & Lasnamäen myynnin voimistuminen. Suurinta myynnin nousua /kk rahassa koki Kesklinn kaupunginosa selvimmin.
Halvin kaupunginosa nousi sekä myynnin että m2-hinnan osalta eniten.
HUOM: syyskuusta kertomamme data on rajusti muuttunut maan viraston sivuilla ilman mitään selityksiä!!! Kannattanee varmentaa raportin data sieltä siis selvästi myöhemmin jos tätä aikoo käyttää omissa kaupoissa.

Halvin suuralue nosti hintojaan

...
...

Lokakuu 2017 muutti hintoja nyt niin, että toteutuneet kauppahinnat nousivat Tallinnassa - kuten (€/m2) kuukausitason alemmasta muutoskuvastakin voi havaita lähinnä Lasnamäen myynnin suuralueen johdolla. Suuralueista laskijoiden puolella oli lähinnä Pohja-Tallinn.

Liikevaihto nousi

Kauppojen määrät (ts 839 kpl) Tallinnassa 10/2017 kodeille nousivat hiukan vrt 9/2017 kuukausitasoon (781 kpl) nähden (+58 kpl). Kuukauden koko myynnin liikevaihdon arvo kohosi samalla n 43,7 milj. eurosta nyt n 82,9 milj. euroon (ts +39%).

 Erillisiä kauppoja tuottivat eniten seuraavat  Tallinnan asuinalueet:

 1. Lasnamäe, 176 kpl
 2. Kesklinn, 167 kpl
 3. Pohja-Tallin, 149 kpl
 4. Haabersti, 134 kpl
 5. Mustamäe, 114 kpl
 6. Kristiine, 59 kpl

Kärjessä jatkoi jo sinne vakiintunut tuttu kaksikko: kaupungin halvin & kallein alue.

Haabersti myös jatkoi vahvaa panostaan kuten viimekin kuussa kohoten jopa Mustamäen yli liittyen superryhmään kärkeen.

Suurimmat voittajat rahassa & liikevaihdon kasvussa:

 1. Kesklinn (+12,1 M€/kk ts 11,0 -> 23,1 milj.euroon)
 2. Haabersti (+8,9 M€/kk ts 6,2 -> 15,1 milj.euroon)
 3. Lasnamäe (+7,2 M€/kk ts 8,2 -> 15,4 milj.euroon)
 4. Pohja-Tallinn (+4,8 M€/kk ts 6,4 -> 11,2 milj.euroon)
 5. Kristiine (+2,8 M€/kk ts 3,2 -> 6,0 milj.euroon)
 6. Mustamäe (+1,6 M€/kk ts 6,4 -> 8,0 milj.euroon)
Suurin voittaja oli Kesklinn kaupunginosa, jonka perässä lähelle ennättivät sekä Haabersti että Lasnamäe.
.
Myös Pohja-Tallinna nosti melko merkittävästi myynnin tulostaan.
.
Yllättävintä koko kuukaudessa oli Haaberstin nousu jopa kolmen kärkeen tällä kertaa.
.
Myyntiodotukset: 11/2017
Ennusteemme perustuvat lähtökohtaisesti viime vuoden vastaavaan aikaan, jota laajennamme kotiselaimen hintabarometrin tuottaman aivan viime aikaisimman markkinakäytöksen mukaan. Kaupunginosin katsottuna ne suurimmat myyntiodotukset (vrt 11/2016 viime vuonna) kauppamäärissä kohdistuvat: Lasnamäe, Kesklinn & Pohja-Tallinn kaupunginosiin. Myös Haabertin mahdollisuudet jatkaa kärjen tuntumassa ovat yhä hyvät johtuen alueen runsaasta myymättömästä kotien inventaariosta.
.
 Markkinatiedot tarjoaa 

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara