Google Translator

Freelance PHP Developer
May 242017
 
Vasta äsken avattu Balti Jaaman kauppahalli & tori vaikutti selvästi ylikuuman Kalamajan kotien myyntitarjouksiin piristävästi: lähiön listoille ilmestyi julkiseen nettitarjontaan taas ennätyksellisesti uusia koteja. Valtaosa näistä on aivan tuoretta asumatonta & yhä myymätöntä uudistuotantoa. Kalamaja on taas ns "IN" myyjien mielestä eli taas kannattaa tarjota kalliimpaakin.

Kalamajassa tuotiin suurin määrä uusia koteja tarjolle uuden asematorin läheltä (punaiset pisteet)

Kuten kuvasta näkyy: suurimmat keskittymät nyt avattua kotitarjontaa löytyy juuri lähimpää Balti Jaaman toria ts myyjät ovat Kalamajassa herkkiä reagoimaan kaikkiin myynnin mahdollisuuksiinsa tässä jo ylisuuren inventaarion omaavassa pikku lähiössä.

Kalamajan uudet tarjousennätykset

Lähiön tarjonnan keskihinta rikkoi rajusti uusia ennätyksiään jopa vuoden ajalta taaksepäin näiden uusimpien kodin listausten myötä. Näin päättyi samalla se pikku kuurupiilo, jossa välittäjät vetivät 8 viikkoa sitten kollektiivisesti pois julkisilta listoilta massivisen määrän uudistuontantoaan mm Kalamajasta. Nyt alkoi uusi tulva näkyä tälle myymättömälle massalle sen markkinoissa.

Kalamajan m2-keskihinnan kehitys

Piikki listausten määrissä sekä tarjontakannan arvossa kertovat myös rajuista spekulaativisista jännitteistä, joita myyjillä näinä aikoina on lähiöstä.

Kotien tarjouksien määrä & koko markkina-arvo Kalamasta

Tarjouskannan arvossa palattiin näiden kalliimpien kotien myötä reiluun 20 miljoonaan, joka läheneekin jo vanhempaa normaalia historiaansa lähes kerralla.

Lopputuloksena tämän lähiön hurjasta keskihinnan noususta koko Pohja-Tallinn:n kaupunginosa kallistui +66 €/m2.

Merkit ovat siis jälleen pöydällä, että Kalamajan tarjonnan viime vuoden kestänyt tasainen laskutrendi on ainakin hetkeksi keskeytetty. Korkeampien keskihintojen trendihän katkesi myös 8 viikkoa sitten kun valtaosa uusista kodeista poistettiin yllättäen kerralla listoilta suurimpien välittäjien toimesta kartellimaisesti.

Valtaosa näistä uusien listautuneiden myyjistä on ammattimaisia välittäjiä, eikä niinkään yksityishenkilöitä.

Vanhat kotitarjoukset ennallaan

Uuden rautatieaseman torin vaikutus vanhempien kotien myyjiin oli olematonta saman markkinaviikon ajalta: tarjousten muutoksia esiintyi ainoastaan lähinnä alennusten muodossa tiettyihin yksittäisiin koteihin. Markkinajännitys kohdistuu siis eniten vain uusiin myymättömiin koteihin selvästikin.

Myöskin ympäröivistä naapurilähiöistä nähdään, että uuden torin vaikutus oli näissä vähäistä: vain Pelgulinn:n lähiössä nähtiin pieni piikki tarjousmäärissä, jonka vaikutus keskihintaan jäi kuitenkin melko marginaaliseksi koko asuinalueella.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselaimesta löydät tarkat riippumattomat julkiset hintatrendit lähiöittäin, joilla voit seurata erilaisten paikallisten tärkeiden muutosten kaupallista vaikutusta kodin myyjiin edellisen esimerkin mukaan helposti.