Google Translator

Freelance PHP Developer
Tallinnan nouseva kivinen uudistuotanto on muuttamassa koko ajan kotien arvostuksia merkittävästi sitä mukaa kun uusia kivitaloja syntyy yhä vaan lisää markkinoille myyntiin: puutalon arvostus ei ole seurannut hintanousua viime vuosina kurssissaan.

Koko pääkaupungissa vanhemmat puutalot ovat olleet merkittävässä roolissa tarjouksineen markkinoilla vain kahdessa kaupunginosassa: Nõmmella & Pohja-Tallinnassa. Ensimmäiseen ei ole rakennettu uustuotantoa yhtä massiivisesti kuin jälkimmäiseen. Joten näiden arvostusten nykytilan vertailu kertoo hyvinkin sen miten uudistuva kivitalokanta vaikuttaa myynti- & pyyntöhintoihin niissä.

Kahden Tallinnan eri kaupunginosan puutalojen arvostuksia 5/2017

Kuten kuvasta näkyy ovat Pohja-Tallinnan & Nõmmen puutalot keskimäärin saman arvoisia myyjien silmin molemmilla alueilla. Vaikka tarjonta on merkittävästi suurempaa ensimmäisessä kuvassa vasemmalla ovat sen m2-hinnat kuitenkin korkeammat kuin jälkimmäisellä oikealla. Tätä selittävät paitsi alueen talojen vilkkaammat peruskorjaukset, niin myöskin selvästi suurempi suosio & kaupankäynti juurikin Pohja-Tallinnassa näinä aikoina.

Samalla kun tarjouksien hinta on noussut Pohja-Tallinnassa jo tasoon 1966 €/m2 on Nõmmella vastaava kehitys ollut selvästi vaisumpaa: 1783 €/m2. Nämä absoluuttiset hinnat ovat samalla suhteellisesti -1,5% halvempia & +8,2 kalliimpia koko tarjouskantaan. Voidaan sanoa, että Pohja-Tallinnassa puutalot ovat suhteessa selvästi edullisempia koko tarjouskantaansa nähden.

Koska vuosi sitten tilanne Pohja-Tallinnassa oli samankaltainen absoluuttisin hinnoin, ei tulvivien uudistuotantojen & kivitalojen määrä ole näemmä pystynyt puskemaan puutalojen hintoja ylemmäs siellä.

 Puutalojen aktiiviset lähiöt

Puutalojen suurin tarjonta keskittyy voimakkaasti muutamiin lähiöihin Tallinnassa.

Pohja-Tallinnassa puutalojen suurimmat tarjousalueet ovat Kalamajassa & Pelgulinnassa suurten vanhojen puutalojen määrän takia. Myös Sitsin pienestä lähiössä löytyy aika ajoittain puutalojen tarjouksia löytöinä.

Pohja-Tallinnassa puutalojen tarjousalueet ovat Kalamajassa & Pelgulinnassa niiden suurten puutalojen määrän takia. Myös Sitsin pienessä lähiössä löytyy aika ajoittain puutaloista tarjouksia löytöinä.

 

Nõmmella suurimmat keskittymät puisista kodeista näyttävät löytyvän mm Rahumäen ja Nõmmen suurista vehreistä lähiöistä. Kaiken kaikkiaan puutalojen tarjonta on tasaisemmin jakautunutta koko kaupunginosaan täällä.

Ostajan kannalta parhaimmat puutalojen alueet keskittyvät vain muutamiin lähiöihin.
Markkinatiedot tarjoaa
Eri rakennusmateriaalien talojen nykyhinnoittelua voit selvittää kotiselaimen kautta edellisten kuvien tapaan nopeasti & helposti.
© 2018 Home Browser | Kotiselain
Best Home's Info for Tallinn | Parhaat asuntotiedot Tallinnaan
Suffusion theme by Sayontan Sinha