Tallinnan asunnot kysyntäbuumissa 9/2011

Huhtikuussa nousi nyt Tallinnan huoneistojen myyntihinnat kahden vuoden korkeimmalle tasolle: >1000 eur / m2 rajan, arvioi Viron yksi suurimmista kiinteistövälitysliikkeistä 1Partner (11036461) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . omassa markkinatiedotteessaan.

Tallinnan keskimääräinen asunnon m2 -hinta nousi kuukaudessa noin +12% eli 1047 euroon.

1Partner:n tj Martin Vahteri mukaan asuntojen hinnannousun takana on pankkien nyt taas jo edullisempi lainoituspolitiikka, kausiluonteisuus ja euron tulo. Toisaalta kuvastaa myös tilastojen ostokiinnostus kausiluonteista liikkumista kaupungissa asuntojen, kesämökkien ja tonttien markkinoilla, jota vahvistaa merkittävästi paikallinen aktiivisuus Harjun läänissä: kuukaudessa kauppojen lukumäärä nousi 334: sta 445: aan.

Yhteensä tehtiin huhtikuussa Tallinnassa 624 transaktiota, joka on 11% vähemmän kuin maaliskuussa. Verrattuna vuosi sitten tehtiin nyt liiketoimia 1/3 vähemmän, mutta kokonaishinnat nousivat +3%, 49,1 miljoonaan.

Nyt myytiin huhtikuussa Tallinnassa 22 rakennettua kiinteistöä, joka on seitsemän vähemmän kuin maaliskuussa. Kallein asunto löysi ostajansa 425 000 eur ja halvin taas 30 000 eurolla.

Tallinnassa huhtikuussa myytiin 11 tonttia, joka on taas kolme vähemmän kuin maaliskuussa. Kallein tontti myytiin lähes 900 000 ja halvin 21 000 eurolla.

Tallinnan kallein asunto myytiin huhtikuussa 486 000 ja halvin 2000 euron hintaan.

1Partner on Viron yksi johtavista suurista välittäjistä. Yrityksen peruspalvelut ovat kiinteistönvälitys, -arviointi, -rakentaminen ja -investointien hallinta. 1Partner julkaisee kunkin kuukauden ensimmäisessä neljänneksessä viime jaksolla tehdyt kaupat.

Get Directions

A Finn2

Päätoimittaja: Jouni Santara

Leave a Reply