Google Translator

Freelance PHP Developer
Kodit laskivat kuukaudessa keskihinnoiltaan 2/2017 Tallinnan toteutuneissa asuntokaupoissa tasolle: 1722 €/m2.
Isommat toteutumien m2-hintojen laskut koettiin vain: Haabersti (-7,1%), Kesklinn (-4,7%), Lasnamäe (-4,4%), Pirita (-3,6%)  ja Pohja-Tallinn (-1,6%)  kaupunginosissa kun vertaillaan ed. kuukautta (m/m) toisiinsa & toteutumien m2-keskihintaa. Nousijoiden puolella hinnoissaan olivat vain: Mustamäe (+9,6%), Kristiine (6,0%) & Nõmme (+0,8%). Kokonaisuutena Tallinnan m2-hinnat laskivat nyt Kesklinn & Lasnamäe alueiden kauppojen m2-hintojen painosta samalla kun koko kaupungin liikevaihto valui: n 69,1 miljoonaan / kk (ts -1 milj/kk). Selvästi suurinta myynnin laskua/kk rahassa kokivat Haabersti & Pohja-Tallinn kaupunginosat.
Hintoja alemmas johtivat suurimmat myymättömän uustuotannon alueet kuukaudessa.

Suurin osa asuinalueista halpeni

...
...

Helmikuu 2017 muutti hintoja nyt niin, että toteutuneet kauppahinnat laskivat Tallinnassa – kuten (€/m2) kuukausitason alemmasta muutoskuvastakin voi havaita kaikkiaan 2 eri kaupunginosassa kun enemmistöllä ne halpenivat.

Kauppamäärät myöskin laskussa

Kauppojen määrät (666  kpl) Tallinnassa 2/2017 kodeille laskivat reilusti vrt 1/2017 tasoon (709 kpl) nähden. Kuukauden koko liikevaihdon arvo tippui hieman samalla n 71.1 milj. eurosta nyt n 69,1 milj. euroon (ts -1,4%).

Erillisiä kauppoja tuottivat eniten seuraavat  Tallinnan asuinalueet:

 1. Kesklinn & Lasnamäe, 142 kpl
 2. Pohja-Tallin, 131 kpl
 3. Mustamäe, 84kpl
 4. Haabersti, 70 kpl
 5. Kristiine, 48 kpl

Kärjen muodostivat kaupungin kallein & halvin suuralue: Kesklinn & Lasnamäe. Pohja-Tallinna peesasi näiden imussa aika lähelle myös. Mustamäe selvisi myös maaliin melko omilla tasoillaan kotiensa kaupoissaan.

Suurimmat tippujat rahassa  / liikevaihdon laskussa olivat:

 1. Haabersti (-3,5 M€/kk ts 10,0-> 6,5  milj.euroon)
 2. Pohja-Tallinn (-2,0  M€/kk ts  14,7 -> 12,7 milj.euroon)
 3. Kesklinn (-0,3 M€/kk ts 23,3 -> 23,0 milj.euroon)
 4. Mustamäe (+0,2 M€/kk ts 5,8 -> 6,0 milj.euroon)
 5. Kristiine (+1,1 M€/kk ts 4,4  -> 5,5 milj.euroon)
 6. Lasnamäe (+1,9 M€/kk ts 8,2 -> 10,1 milj.euroon)
Painoarvoltaan eniten koko laskuun vaikuttivat siis Pohja-Tallinn & Haabersti markkinoilla kun ottaa huomioon niiden m2-keskihinnat normaalisti. Näitä vastaan markkinoita pitivät vielä vauhdissa lähinnä Lasnamäe & Kristiine alueet liikevaihdon kasvuineen.
.
Kaupungin yleisesti halvin alue johti liikevaihdon & kauppojen nousussa.
.
Myyntiodotukset: 3/2017
Ennusteemme perustuvat lähtökohtaisesti viime vuoden vastaavaan aikaan, jota laajennamme kotiselaimen hintabarometrin tuottaman aivan viime aikaisimman markkinakäytöksen mukaan. Kaupunginosin katsottuna ne suurimmat myyntiodotukset (vrt 3/2016 viime vuonna) kauppamäärissä kohdistuvat: Lasnamäe, Mustamäe, Pohja-Tallinn & Kesklinn kaupunginosiin.
.
 Markkinatiedot tarjoaa 
© 2018 Home Browser | Kotiselain
Best Home's Info for Tallinn | Parhaat asuntotiedot Tallinnaan
Suffusion theme by Sayontan Sinha