Fazer myi ravintolapalvelunsa

Vuoden alussa ilmoitti Balttian Fazerin ruokaa tarjoavaa yksikkö Fazer  Food Services (11391363) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . (ent Fazer Amica), että myy Viron ja Latvian palvelut. Nyt on selvinnyt, että Fazerin catering-palvelut ottavat hoitaakseen latvialaiset sen entiset johtajat.

Sopimusta kirjallisena ei vielä ole, mutta Fazer Food Services Viron palvelupäällikkö Katrin Pelmas vahvisti, että uudet johtajat kokoontuvat Latviassa jo. Ennen he olivat kollegoita ja nyt vetäjinä, hän totesi.

Pelmasen mukaan latvialaisilla on erittäin  varma näkemys, millaista ruokaa olisi tarjottava ruokaloissa. Latvialaisten visiosta antaa aavistuksen myös uusi  Viru Keskuksessa avattu Magic buffet & Restaurant ravintola. Vastaavanlaiseksi muuttuvat tulevaisuudessa muutkin tähän saakka Fazerin liikemerkkiä kantaneet ravintolat.

Pelmas näkee suunnitelman, jossa ruoanlaitto tuodaan enemmän ihmisten silmäin eteen:  salaatit, pastat ja vokit valmistuvat  asiakkaiden silmien alla avoimessa tilassa & keittiössä. Salaattien, vokkien ja pstojen osalta asiakas voi mieleisen ruokalajin yksilöllisesti itse koota.

Pelmase mukaan tällainen suuntaus Euroopan toitlustusärides nousevasuuntaus ja yhä enemmän tarjotaan ruokaa juuri yksittäisten asiakkaiden tarpeista ja toiveista perusteella.

Toim. Mitenkään suuri yllätys latvialaisten astuminen Viru keskukseen ei ole: jo jonkin aikaa on vastaavalla konseptilla toimittu läheisessä Solaris-kauppakeskuksen Lidossa. Myös sen omistajana on latvialainen liikemies ja konsepti on erittäin suosittu ja kannattava. Viru keskuksesta on puuttunut vastaavanlainen keittiö, mutta nyt asia korjautui. Toinen paikallisesti hyvin suosittu keittiö on virolaisten omistama ja pyörittämä Va Piano, jolla on kaksi italialaispainoitteista paikkaa auki Tallinnan keskustassa.

Get Directions

A Finn2

Päätoimittaja: Jouni Santara

Leave a Reply