Google Translator

Freelance PHP Developer

Ikuisesti jatkuva Tallinnan kotien rakentamisbuumi on luonut kaupunkiin kahden luokan lähiöitä: villin uuden rakentamisen alueet ja ne, missä ollaan jo ns “hangover/krapula”-tilanteessa. Kesklinn:n kaupunginosan sisällä nähdäänkin miten rajusti nämä eri ääripäät poikkeavat kotien myyntitarjonnassa toisistaan & millaisia tilaisuuksia tämä voi tarjota vähän fiksummalle kodin ostajalle tänä päivänä.

Hinnoittelussaan halpenevat (vihreät) & kallistuvat (punaiset) lähiöt

Krapulajohtajat: Veerenni & Torupilli

Nämä lähiöt eivät viime kuukausiensa perusteella juurikaan ns paukuttele henkseleitään alati nousevilla keskihinnoilla & uusilla luksustaloillaan, vaan yrittävät löytää yhä tiukemmin sitä oikeaa käypää rationaalista markkinahintaa ostajalle valumalla alaspäin arvoissaan lujaa tahtia.

Viime aikojen markkinakehitys Veerennille on ollut myös kylmää kyytiä seuraavien kuvien ja lukujen valossa.

Veerennin keskihinnat, tarjoukset & koko markkina-arvo alueelta

Tilanne nyt: tarjousten moninkertaistuminen vuodessa jyrkästi on painanut kotien keskihintaa alas yhä lähemmäs 1800 €/m2 rajaa. Markkina-arvo avoimessa myynnissä on paisunut n 3x ts 4 M€:sta 12 M€. Vahvat ostajan markkinat vallitsevat kun tarjousmäärät ovat suuret (oikea kuva) & keskihinta on laskussa (vasen kuva) yhtä aikaa.

Samantyylinen kuvio toistuu myös Torupillissä, joskin vähän korkeammin keskihinnoin.

Torupillin keskihinnat, tarjoukset & koko markkina-arvo alueelta

Tilanne nyt: viime vuoden alkusyksystä tapahtuneen äkkinäisen romahduksen jälkeen keskihinnat ovat pysynyeet tiukasti alle 2200 €/m2 rajan kotien tarjouksissa lähiössä samalla kun markkina-arvo on tippunut max 10 M€ nyt jo kohti 4 M€.

Kun koko markkinoita selaa kotiselaimelta & käy kaikki Kesklinn:n lähiöt läpi, niin voi löytää puolen tusinaa selvästi laskupaineessa olevaa lähiötä nykyään:

  1. Veerenni
  2. Torupilli
  3. Sibulaküla
  4. Tõnismäe
  5. Tatari
  6. Vanalinn (!!).

Kodin ostajalle laskevassa kurssissa olevat lähiöt ovat toki se odotettu hyvä uutinen: niissä voi helpommin olla se upea mahdollisuus ostaa hyvä asunto & saada oma tingitty tarjous nopeasti läpi myyjältä samalla kertaa.

Megaoptimistimestarit: Kompassi & Kadriorg

Todisteita siitä, että lähiöitä jotka vieläkin jaksavat puskea keskustan kotien hinnoittelua uskollisesti ylemmäs tosiaankin löytyy: Kompassi ja Kadriorg. Näistä ensimmäisessä on yksi massiivinen uustuotanto Pronksi 6a toiminut veturina (ts pieni tarjouslähiö kodeille) kun taas jälkimmäisessä käydään uustuotannon laajempaakin kisailua keskenään valtavalla alueella aina Piritan rajoille asti.

Kompassin täydellisempi markkinakuva kertookin äkkijyrkästä noususta kaikin osin.

Kompassin keskihinnat, tarjoukset & koko markkina-arvo alueelta

Tilanne nyt: tarjonnan 4x lisäys äskettäin yhden ainoan kalliin uustuotannon talon turvin on vetänyt keskhinnan n 2600 €/m2 nurkille äkisti samalla kun markkina-arvo on noussut n 1 M€ ylös 7 M€ lähiössä.

Presidentillisessä Kadriorg:ssa voi myös havaita suhteellisen vakaata keskihinnan nousua seuraavasti.

Kadriorgin keskihinnat, tarjoukset & markkina-arvo alueelta

Tulkinta: jyrkästi myyntiin tullut kallis uustuotanto viime vuoden alussa puski markkina-arvon hetkessä n 9 M€ aina 41 M€, jonka jälkeen tarjousten tasainen sulkeutuminen alueella on jättänyt markkinoille keskihinnaltaan alati vain kalliimpia – nykyyän jopa n 2800 €/m2 – hintaluokan koteja.

Tuntemalla lähiökohtaisen hinnoittelutrendin voit helpommin kodin ostajana sopiiko ko alue sinun budjettiin & tavoitteesiin vai ei sekä asettaa realistisemman oman ostotarjouksen arvon oikein.
Markinatiedot tarjoaa
Kotiselain tuottaa ihan ilmaiseksi käyttöön tarkat lähiökohtaiset viikkojen neliöhinnat graafisesti esiin.Tilausasiakkaamme saavat näkyviin myös edellä kuvatut tarjousten määrät + markkina-arvon kehityksen sekä täydellisen datan tuonnin nappia painaen suoraan omaan Excel-taulukkoon jalostettavaksi edelleen.

Tarvitut klikkaukset valitun lähiön hintagraafille

 

© 2018 Home Browser | Kotiselain
Best Home's Info for Tallinn | Parhaat asuntotiedot Tallinnaan
Suffusion theme by Sayontan Sinha