Google Translator

Freelance PHP Developer
Kodit kallistuivat niukasti kuukaudessa keskihinnoiltaan 1/2017 Tallinnan toteutuneissa asuntokaupoissa tasolle: 1766 €/m2.
Isommat toteutumien m2-hintojen nousut koettiin vain: Kesklinn (+9,8%) ja Mustamäe (+0,1%)  kaupunginosissa kun vertaillaan ed. kuukautta (m/m) toisiinsa & toteutumien m2-keskihintaa. Laskijoiden puolella hinnoissaan olivat vain: Nõmme (-21,1%), Kristiine (-3,4%), Pohja-Tallinn (-2,3%), Lasnamäe (-2,2%), Mustamäe (-2,1%) & Haabersti (-1,1%). Kokonaisuutena Tallinnan m2-hinnat nousivat vain nyt  Kesklinn alueiden kauppojen m2-hintojen painosta samalla kun koko kaupungin liikevaihto jousti reilusti alas: n 71,1 miljoonaan / kk (ts -23,5 milj/kk). Selvästi suurinta myynnin laskua/kk rahassa kokivat Kesklinn & Pohja-Tallinn kaupunginosat.
Koko kaupungin m2-hintaa tuki keskustassa jatkunut suht’ vahva myynti.

Suurin osa asuinalueista halpeni

...
...

Tammikuu 2017 muutti hintoja nyt niin, että toteutuneet kauppahinnat nousivat Tallinnassa – kuten (€/m2) kuukausitason alemmasta muutoskuvastakin voi havaita kaikkiaan 2 eri kaupunginosassa kun enemmistöllä ne halpenivat.

Kauppamäärät myöskin laskussa

Kauppojen määrät (709  kpl) Tallinnassa 1/2017 kodeille laski reilusti vrt 12/2016 tasoon (930 kpl) nähden. Kuukauden koko liikevaihdon arvo tippui samalla n 94,6 milj. eurosta nyt n 71,1 milj. euroon (ts -25% tiputus alemmas !). Liikevaihto palasikin palasi ns “normaalialueelleen” eli 40 – 70 M€/kk haarukkaansa. Vuoden lopulla käytiin tn talojen bulkkikauppaa eri kehittäjien kesken joidenkin uustuotannon kohteiden salkun tasoittamiseksi rakennuttajan riskiltä.

Erillisiä kauppoja tuottivat eniten seuraavat  Tallinnan asuinalueet:

 1. Kesklinn, 184 kpl
 2. Kristiine, 157 kpl
 3. Pohja-Tallin, 143 kpl
 4. Lasnamäe, 127 kpl
 5. Haabersti, 103 kpl
 6. Mustamäe, 96 kpl

Kärjen muodostivat kaupungin kallein Kesklinn, Kristiine & Pohja-Tallinnan alueet omilla kaupoillaan. Haaberstissa jatkui yhä vilkas kaupankäynti vahvana nyt jo 4. kuukautta peräkkäin.

Suurimmat tippujat rahassa  / liikevaihdon laskussa olivat:

 1. Lasnamäe (-6,8 M€/kk ts 15,0 -> 8,2 milj.euroon)
 2. Kristiine (-5,4 M€/kk ts 9,8 -> 4,4  milj.euroon)
 3. Pohja-Tallinn (-6  M€/kk ts  20,7 -> 14,7 milj.euroon)
 4. Kesklinn (-3,3 M€/kk ts 26,6 -> 23,3 milj.euroon)
 5. Mustamäe (+0,3 M€/kk ts 5,5 -> 5,8 milj.euroon)
 6. Haabersti (+1,1 M€/kk ts 8,9 -> 10,0 milj.euroon)
 Painoarvoltaan eniten koko laskuun vaikuttivat siis Lasnamäe, Kristiine, Pohja-Tallinn & Kesklinn. Kesklinn:n hintojen nousu  + kauppamäärä onnistuivat pitämään Tallinnan hinnat ylhäällä johtuen sen suuresta osuudesta koko kk-liikevaihdossa.
.
Kaupungin yleisesti halvin alue johti liikevaihdon & kauppojen laskussa.
.
Myyntiodotukset: 2/2017
Ennusteemme perustuvat lähtökohtaisesti viime vuoden vastaavaan aikaan, jota laajennamme kotiselaimen hintabarometrin tuottaman aivan viime aikaisimman markkinakäytöksen mukaan. Kaupunginosin katsottuna ne suurimmat myyntiodotukset (vrt 2/2016 viime vuonna) kauppamäärissä kohdistuvat: Lasnamäe, Mustamäe, Kesklinn & Pohja-Tallinn kaupunginosiin.
.
 Markkinatiedot tarjoaa 
© 2018 Home Browser | Kotiselain
Best Home's Info for Tallinn | Parhaat asuntotiedot Tallinnaan
Suffusion theme by Sayontan Sinha