Eesti energia tuottaa uusia häiriöitä

Eesti energia on valtioyhtiö Virossa, jonka rooli on massiivisella julkisen sektorin energia- ja lämmmityssektorilla samankaltainen kuin Fortumilla on nyt Suomessa. Sen osinkojen tuloutukset valtion kassaan edustavat yhtä Viron tukijalkaa jukisen talouden rakenteessa.

Eesti Energia:n (10421629) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . Ilmoitukseen voi  suuri työmäärä aiheuttaa häiriöitä tietojärjestelmän toimintaan lähiaikoina.

Firma toivoo asiakkaiden käyttävän sen ikiomaa automaattilaskuria, joka laskee Viro Energia asiakkaalle automaattisesti sähkölaskun valmiiksi.

Häiriöt - monopoliyrityksen mukaan - johtuu siitä, että lähipäivinä hyväksyy Eesti Energian uuden CMS-ratkaisun lähes puolen miljoonan asiakkaan puolesta.

--
Alkukuukausina voi IT-projektissa esiintyä lyhytaikaisia ​​häiriöitä asiakkeelle saakka. Uuden näytön avulla voimme ennakoida tietojärjestelmien työmäärää paremmin, kertoo Eesti Energian hallituksen jäsen .

Ennustenäyttö laskee Eesti Energia:n kaikille  kaikille asiakkaille kulutuksen aikaisempien kk kulutuksen mukaan. Esim, huhtikuun kulutuksen ennusteet perustuu asiakkaan kulutus viimeisten 12 kk aikana. Lisäksi lasketaan ennusteen laatimiseksi onko asiakas huoneistossa, talossa vai  Huvilassa.

Käytäntö on osoittanut, että useimmat asiakkaat voivat todellisesta kulutksestaanpoiketa vain vähän, kun kodeissa sähkölaitteiden määrä muuttuu: kasvaa/kutistuu perheenjäsenten mukaan. Sähkölämmityksessä vaikuttaa ennusteen tarkkuuteen myös ulkolämpötilat.

Tänään on liittynyt sähkölaskun arviointilaskutukseen - firman mukaan - > 100 000 asiakasta ja Eesti Energia uskoo vakaasti tämän ratkaisun käyttäjämäärän kasvuun.

Eesti Energia pyytää anteeksi uuteen tietojärjestelmäänsä siirtymisestä aiheutuvaa haittaa asiakkailtaan.

Toim. Eesti energia on valtavan massiivinen valtion monopoli paikallisesti kaikkine sen tytäryhtiöineen. Sen rakenne kaipaa kiihkeästi yrityksen pilkkomista astetta pienempään kokoluokkaan nykyaikana. Tällöin yrityksen parhaat kehitysprojektit tuottavat parhaimmain osingon ja tuloksen myös omistajilleen. Viime aikaiset ehdotukset listauttaa yritys pörssiin seuraavat Suomen mallia, mutta eivät ratkaise perusongelmaa mitenkään: EU-komissio vaatii yhä kiihkeämmin kilpailun lisäämistä energiasektorilla kuluttajan hyväksi jäsenissään ja valtion omisteiset energiayhtiöt nähdään jäänteenä vanhasta taloudesta tässä kuviossa.


Get Directions

A Finn2

Päätoimittaja: Jouni Santara

Leave a Reply