Uusi meijeri maahan EU:n tuella

Tavoitteena on nyt rakentaa uusi meijeri käyttäen LVL 5,2 miljoonaa EU: n varoja uuden yhtiön Latvian Milk alaisuudessa,  kertoi yhtiön hallituksen jäsen Raymond Eddie.

Latvian Milkin osakepääoma on LVL 6000 ja hyväksyttiin nyt 12. marraskuuta.

Eddie mukaan ministerikabinetti Latviassa valmistautuu esittämään hankkeen uuden tehtaan perustamisesta EUlle. Lisätietoja tulee joulukuun puolivälissä, kun esitys on valmis ja olemme valinneet laitteita tarkemmin. Varsinaista tehtaan sijaintia kuitenkin edelleen haetaan. Toiveissa on, että voimme aloittaa rakennustyöt jo ensi vuoden puolivälissä, jatkaa Eddie.

Latviassa 28. syyskuuta hallitus hyväksyi ohjelman maataloustuotteiden arvon lisäämiseksi tuotannossa ja päätti, että EU:n talouden elvytyssuunnitelman rahat noin LVL 5,2 miljoonaa, voivat saada oikeushenkilöt, joilla on vähintään 51% osuus osake-tai osuuskunnasta ja joita omistaa yksi tai useampi meijeriosuuskunta.

Alun perin viime vuonna EU: n talouden elvytyssuunnitelman puitteissa Latvia sai yhdeksän miljoonaa meijerialan rakenneuudistusta varten, mutta rahaa ei ole vielä käytetty.

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply