Google Translator

Freelance PHP Developer

Uudistuotannon kova kasvu loistaa nyt myymättöminä koteina kolmessa eri kaupunginosassa Tallinnassa. Näistä suurimmat haasteet ovat Haaberstissa ja Kesklinnassa niiden eri syistä, mutta yllättäen myös Lasnamäellä on syntymässä massiiviset keskittymät tyhjää uutta asuinatilaa. Kehittäjien rajattomat lainoituksen uusrahoitusmahdollisuudet & olematon korko talojen reaalivakuuksille ovat luoneet viime vuosina pääkaupunkiin ympäristön, jossa ostajalla on upeat mahdollisuudet ns poimia pullasta ne rusinat itselleen ikioman uuden kodin muodossa.

Haabersti

Tämän alueen lähiöissä – Pikaliiva, Väike-Öismäe, Astangu – on suhteellisesti eniten myymättömiä asuntoja nettitarjousten perusteella nykyään. Vuoden 2016 tarjouskannasta löytyy viime viikoilta jopa 133 kpl koteja, joka tarkoittaa 38% markkinan tarjouksista paikallisesti. Luku on vieläkin mahtavampi kun ynnätään v2015 siihen: 44% eli lähes puolet tarjouksista ovat uusia koteja – melko uskomatonta.

Haaberstin vähiten venäläistaustainen uuskotien tarjonta löytyy Pikaliivasta

Haaberstin suurimmat valtit ostajan hyväksi ovatkin: alueen hyvin hidas toteutunut myynti / kk sekä tiukin tarjousten hinnoittelu (6%) myyjien ja ostajien kesken. Tämä luo alueelle oman ympäristön, jossa uusien myyjien on vaikeaa perustella tuota omaa yli puolet korkeampaa katettaan (13,9% eli +271 €/m2) sen uusien kotien myynnissä eli rohkea tinkiminen voikin kannattaa. Tasokkain näistä lähiöistä on selvästi Pikaliiva suomalaisen silmin.

Kesklinn (/keskusta)

Keskustan suurimmat uudet v2016 kodit loistavat mm Kitsekülan, Uus Maailm ja Kadriorg alueiden lähiöissä. Uusien asuntojen avoin tarjonta yltää jopa 36% (!) nykyisistä myyntiyrityksistä markkinoilla samalla kun tämä tärkein & kallein markkina on myyjän näkemyksen hallinnassa eniten näistä kaupunginosista hinnoittelunsa tarjouksissa.

Presidentin puiston läheiset uudet tyhjät kodit löytyvät nyt Kadriorg:n vierestä

Ostajan mahdollisuudet hankkia uusi tasokas koti meren rannalta Tallinnasta kasvaa kirjaimellisesti kohisten meren äärellä: sen Kadriorg:n kupeesta löytyykin massiivinen myynnin tarjonta upouusille kodeille. Kun taas kauemmaksi siirrytään, Uus Maailm lähiö on melko mielenkiintoinen alua halvempana vaihtoehtona. Riskinä on se valtava kuilu ostajan & myyjän hyväksymissä hinnoissa (22%) sekä Kesklinn:n koko viime vuoden jyrkässä laskussa olleet neliöhinnat: uusien kotien marginaali on nykyään hulppeat 29% (ts 22% + 7,3% markkinan kuvasta) neliöltä, jota voi pitää hyvin kalliina pyyntönä juuri nyt vallitsevissa oloissa.

Lasnamäe

Kaupungin halvimmalla asuinalueella suurimmat keskittymät uusia koteja löytyvät hyvin tiiviisti sen Laagnan lähiön ympäristöstä. Alueen viime viikkojen tyhjä uusien myymätön asuintila vastasi n 31% koko tarjouskannasta vuosien 2016 & 2015 taloissa (16% + 15%) koko kaupunginosalle.

Suurimmat uusien kotien kotien kehityshankkeet ovat osa Lasnamäen keskustaa tiiviisti

Lasnamäen alueella ovat ostajalle toki ne halvimmat absoluuttiset hinnat tarjouksissaan (1436 €/m2). Suurin mahdollisuus tinkiä uusissakin kodeissa syntyy siitä, että niiden avoin tarjonta keskittyy eri kehittäjien toimesta hyvin tiiviisti samalle alueelle. Joskin riskinä on taaskin maksaa ihan liikaa: marginaali kun on täällä melko keskustan kaltainen toteutuneisiin oikeisiin kauppoihin nähden: 27% (ts 8% + 19,1%) uusille kodeille. Lasnamäen kaupunginosan ostajien maksamat m2-keskihinnat ovat kuitenkin edelleen olleet viime vuoden tasaisessa – joskin hitaassa – nousussa.

Näistä Tallinnan kaupunginosista uuden kodin etsijä parhaimmat ja tuottavimmat mahdollisuudet sieltä missä kuplaa on vähiten: näistä kolmesta alueesta Haabersti näyttää nyt parhaalta sen tiukan 6% marginaalillaan. Sosiaalisesti kun mennään sen Pikaliivan lähiöön löytyy myös enemmän muita heimoveljiä eli suomalaisia asujia paikan päältä (mm Jari Litmanen perheineen :-) ;-) ).
Markkinatiedot tarjoaaKotiselain tarjoaa sinulle suoran näkymän uudistuotannon kuplankin kehitykseen helposti & nopeasti edellisten kuvien tapaan. Voit toimia näin:

  1. Siirry kotiselaimen avauduttua toivealueellesi (+ odota, vie tovin …).
  2. Napauta sen kaupunginosan oma hintalappua.
  3. Valitse: Ominaisuudet / Rakennusvuodet.
  4. Napauta piirakasta toivottua rakennusvuotta & löydät täsmätiedot avoimista tarjouksista juuri nyt.
© 2015 Baltic News for Finns
( BN4F - 100% Baltian otsikoistasi suomeksi )
Suffusion theme by Sayontan Sinha