Suotuisimmat alueet kodin ostajalle: Pohja-Tallinn & Mustamäe


Tallinnan kaupunginosat toimivat eri lailla kodin ostajan silmin tarjonnan kilpailutilanteissaan: keskustan läheisyydessä vallitsee enemmän myyjän markkinat kun taas muutamat toiset alueet erottuvat selvemmin ostajan eduksi. Tällaisia alueita nykyään ovat: Mustamäe sekä Pohja-Tallinn.

Ostajan markkinaa voit hakea katsomalla koko asuinalueen tarjontaa ja vertaamalla tarjouksen neliöhintaa viime kuun todellisten toteutumien keskihintoihin.

Kun viime viikon tarjoukset näin listataan suotuisimmista kalleimpaan, niin saadaan oheinen kuva kaupunginosien tilanteesta. Tässä prosenttiluku kuvaa ostajalle suotuisten tarjousten määrää kultakin alueelta (ts >50% merkitsee, että yli puolet alueen tarjouksista ovat hinnoissaan alle m2-keskihinnan toteutumien).

Kuten näet johtavat Pohja-Tallinn & Mustamäe selkeimmin ostajan eduksi hinnoiteltujen kotitarjoustensa määrissä nyt viime aikoina.

Parhaiten tällainen kuvaus markkinoista toimii useimmilla runsaammin kauppaa käyvillä alueilla kun taas esim Piritalla & Nõmmella vähäiset kk-määrät kaupoissa kodeille heikentävät niiden arvioita.

Pohja-Tallinnassa ostajalle edullisemmat kodit ovat pääasiassa 60-90 -luvuilla rakennettuja kivi- ja elementtitaloja kun taas Mustamäellä ne keskittyvät 60-70 -luvuilla rakennettuihien elementtaloihin. Pohja-Tallinnassa myös hintahaitari on laajempi alaspäin aina aina noin 1100 €/m2 sen viime toteutumiin peilaten.

Kodin ostajana kannattaakin seurata aina tarkemmin sen oman lempialueen koko avoimien kodin tarjousten kehittymistä ja myös oman toivekodin alueellisia tarjouksia siellä: suuri melko samankaltaisten tarjousten kilpailu keskenään tiheästi luo etua ostajalle.
Markkinatiedot tarjoaa
Kodin oston edullisuus kahdelta asuinalueelta

Kotiselain seuraa viikoittain ostajan markkinan kehitystä Tallinnan eri kaupunginosiin puolestasi.

Sen tilaajana tarkistat ostajan markkinat nopeasti & helposti heti kunkin asuinalueen hintalapusta.