Lähiö viilenee kesän päätteeksi kotihinnoissaan Pohja-Tallinnassa


Pelgurannan (ts Pelguranna) lähiössä ovat kotien hinnat matalapaineessa sen viime viikkojen uusien tarjousten perusteella. Tässä Pohja-Tallinnan isoon kaupunginosaan kuuluvalla alueella Tallinnassa on tyypillisesti aurinkoisen kesän vallitessa suuret odotukset myyjillä, jotka sitten taas viilenivät jälleen ilmojen myötä nyt syksyyn. Tämä luo – toisaalta taas – kodin ostajalla erinomaisen ympäristön hankkia asunto myös vaikkapa sijoitus- ja vuokrakohteeksi alueelta.

Kun katsot tarkemmin viime viikkojen kehitystä oheisesta kotiselaimen tuottamasta kuvasarjasta sen uusista tarjouksista (ts mustat & punaiset pisteet), näet miten alle viime aikojen m2-toteutushintojen (mustatut pisteet) avautuneet tarjoukset ovat lisääntyneet aivan viime aikoina suhteellisesti selvästi lisää.

Pelguranna
Alle & yli toteutumahinnan uudet tarjoukset Pohja-Tallinnan yhdessä lähiössä: Pelgurannassa

Lähiön aktiivisuuskin sen kotien uusissa myynneissä on kaikkein suurimpia koko Pohja-Tallinnan kaupunginosan alueella Kalamajan ohella nykyään. Nyt sen halpenevien hintojen myötä se samalla rauhoittaa ylikuumana jo käyvää tarjousten mittelöä Kalamajaa vastaan alueella.

Pelgurantahan sisältää pääasiassa 70-luvulla rakennettuja tylsiä elementti-/kivitaloja, joiden arvonnousu on suuri arvoitus. Lähiöön kuitenkin mahtuu myös pieni helmi: 50-luvulla rakennettu yhtenäinen kokonaisuus hyvin kauniisti entisöityjä venäjän vallan aikaisia kivitaloja aivan Sõle -kadun päässä.

Haaberstin heikkous jo lähellä

Viime aikojen kahden lähiön heikkous Haaberstissa voidaan myös kiteyttää edellisen kuvasarjan tapaan helposti ja laskea sillekin alle & yli toteutumien ilmenneet uudet myyntipyynnöt. Tällöin selviää markkinoista se, että Pelguranta on vielä askeleen perässä Haaberstin viime aikojen markkinakehityksestä (ts mustat/punaiset lkm = 8/2 Haaberstissa & 9/3 Pelgurannassa sen 1 viimeiseltä viikolta) oman kaupunginosansa tasolla. Pelgurannan trendi halventua lisää on ollut kuitenkin nopeampaa kuin Haaberstin ongelmalähiöissä (ts Väike-Öismäellä & Astangussa).

Sijoittajalle tällainen hintojen alueellinen dumppaus alas  luo yhä mielenkiintoisemman osto- & toimintaympäristön, kun uskot markkinan vakaaseen kehitykseen myös tulevina vuosina Viron pääkaupungissa.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselainantaa sinulle avaimet tutkia systemaattisesti & nopeasti kotitarjousten kaikkia tapahtumia milloin & missä toivot Tallinnassa edellisten tarkkojen kuvasarjojen tapaan. Uudet & poistuneet tarjoukset löydät näin sekä kartalta visuaalisesti että taulukoituna yhteenvedoksi kaikkine hinnoittelun yksityiskohtineen.

Tämä palvelu on käytössä kk-tilausta vastaan vain rekisteröitymällä sen käyttäjäksi.

Markkinatapahtumat esiin kotiselaimelta jaksolle