Muugan satamaan venäläinen konttioperaattori

Kaido Simmermann
Valtioyhtiöt päättivät laajentaa kilpailua satamaoperaattoreiden kesken ja hakivat uuden sopimuksen kumppaniksi venäläisen rahtikonttioperaattorin. AS Tallinna Sadam (10137319) , AS Eesti Raudtee (10281796) ja Venäjän suurimpia kuljetusyrityksiä Rail Garant solmivat nyt yhteistyösopimuksen konttiterminaalin käynnistämiseksi Muugan satamassa.

Tallinnan Satama lopetti EU-rakennerahaston turvin lähes miljardi kruunua maksanut konttiterminaalin infrastruktuurin laajennukset viime kesällä. Kuukausi sitten tapahtuneen konttiterminaalin kilpailutuksen nyt on voittanut Rail Garant, joka lupaa ja aikoo sijoittaa terminaalin kehittämiseen Tallinnassa edelleen miljardi kruunua ja käynnistää terminaali v 2013 vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Rail Garant johtajan Nikolai Falinin mukaan Tallinnan sataman kiistattomat edut: kätevä sijainti, kehittynyt infrastruktuuri, ympärivuotinen luotsaus, vapaakauppa-alue ja yksinkertaistettua passitarkastus. Myös Luoteis-Venäjän omat satamat ovat nyt ylityöllistettyjä ja heillä oli  niukasti lisäkapasiteettia, sanoo Falin.

Myös sekä AS Tallinna Sadam:n johtaja Ain Kaljuranna ja AS Eesti Raudtee:n johtaja Kaido Simmermanni ovat syntyneeseen sopimukseen tyytyväisiä tahoillaan: uusi operaattori lisää kilpailua, siirtää transiton painopistettä pois öljystä, luo viennille lisäkapasiteettia ja vähentää ympäristökuormitusta pois maanteiltä kuljetuslogistiikassa.

Rail Garant on yksi suurimmista Venäjän kuljetusoperaattoreista konttiliikenteessä rautateillä.

http://www.logistikauudised.ee/article/2011/4/11/muugal-kaivitub-kahe-miljardi-kroonine-konteinerterminali-arendus

Toim. Tämä valinta ei ollut mitenkään hirveän hämmästyttävä: Venäjälle menevä kauttakulkuliikenne on talouden tukipilari satamabisneksessä ja sen akselin vahvistaminen venäläisen uuden operaattorin turvin voi hyvinkin lisätä uudenlaisen transitotavaran bisnestä Viron omille valtioyhtiöille merkittävästi. Toisaalta, maan pm Ansip on kyllä omissa puheissaan asettanut tiukkojakin maksiehtoja kuinka paljon Venäjän logistiikka saisi merkitä maan BKT:lle enää jatkossa, koska pääpaino on EU:ssa. Lopputulemana nämä massiiviset vanhat valtioyhtiöt tytäryhtiöineen ovat nyt entistä enemmän riippuvaisia Venäjän kanssa toimivista suhteistaan.

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply