Viron VR triplasi nettotuloksen

Talous-ja viestintäministeri Juhan Parts vahvisti maanantaina AS-i Eesti Raudtee ()  v 2010 konsernin tilinpäätöksen, jonka mukaan yritys sai 1,68 miljardin kruunun liikevaihtoa, josta oli 328,7 miljoonaa kruunua voittoa. Vuotta aiemmin olivat vastaavat luvut: 1,52 miljardia kruunua ja 120,4 miljoonaa kruunua.

Konsernin kansainvälisten kuljetusten määrä kasvoi 2,84 miljoonaa tonnia  ja paikallisten kuljetusten  määrä 1,41 miljoonaa tonnia. Yhteensä kuljetettiin v2010 rautateitse tavaroita 29,63 miljoonaa tonnia.

Yhtiö supisti viime vuonna sekä työvoima- että käyttökustannuksiaan sekä kiinnitti enemmän huomiota tehokkuuden  parantamiseen  kasvattamalla samalla merkittävästi kuljetustensa määriä.

Firman investointien kokonaismäärä oli viime vuonna 617,7 miljoonaa kruunua, josta leijonan osa investoitiin Rail Baltica Tallinna-Tartto -rataosuuden peruskorjaukseen ja vaunujen alustojen eurokorkeuden muutoksiin.

Konserniin kuuluvat tyttärinä: rataverkon hoitoyritys AS EVR Infra () ja rautateiden kuljetusrahtausyritys AS EVR Cargo () .  Jälkimmäiseen kuuluvat kaikki Latviassa huolintapalvelua tarjoavan Livonia Rail Service SIA osakkeet.  AS Viron rautateiden kaikki osakkeet ovat valtion salkussa.

31. joulukuuta v 2010 hetkellä työskenteli konsernissa 1737 ihmistä.  Yrityksen työntekijöiden keskipalkka v2010 oli 14 866 kruunua / kk.

http://www.logistikauudised.ee/article/2011/4/11/eesti-raudtee-kasvatas-aastaga-kasumit-pea-kolm-korda

Toim. Luku on verrattoman hyvä ottaen huomioon, että ne suurimmat firman tulolähteet - satamabisneksien transitokuljetukset ja vienti - kasvoivat viime vuoden loppua kohtia huomattavasti maltillisemmin logistiikkafirmojen omien uutisten mukaan.

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply