Uusi asetus turvaa velkojilta

Tänään Viron parlamentissa hyväksyttävä uusi asetus auttaa tuhansia ylivelkaantuneita asuntolainan ottaneita jos velanottaja voi oikeudessa osoittaa vaikeuksien olevan väliaikaisia.

Asetuksella luodaan uusi oikeusmenettely, jonka kautta asunnon omistajan on aina mahdollista säilyttää kotinsa ja välttää konkurssiin hakeminen velkojien taholta. Näin toteaa valmistelusta vastuussa ollut oikeusvaliokunnan pj Ken-Marti Vaheri.

Asetusta voivat käyttää kaikki semmoiset velalliset, joiden neuvottelut suoraan luotottajan kanssa eivät johda sopivaan tulokseen (ts lyhennysten lykkäykset yms).

Virossa on tällä hetkellä n 160 000 perhettä, joilla on lainaa. Näistä >60 pv maksuaikansa ylittäviä ongelmaluottoja on 4,39%. Tapauksien kokonaislukumäärä on siis n 7000 perhettä, jotka ovat tämän asetuksen suojausmahdollisuuden piirissä.

Asiasta uutisoi E24.ee

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply