Kalleimmat asuinkerrokset vaihtelevat kaupunginosittain Tallinnassa


Kerrostalon kodin neliöhintaan vaikuttaa suuresti sen kerroksen sijainti kun katsotaan keskihintoja tarkemmin pääkaupungissa Virossa. Nykyisestä avoimesta tarjouskannasta käy ilmi aika mielenkiintoisesti, että kalleimmat kotien m2-hinnat seuraavat melko tarkkaan eri kaupunginosien sosioekonomista luonnetta: mitä turvallisemmassa maineessa alue on, sitä alempaa aina ne kalleimmat neliöt löytyvät  (lukuunottamatta talon 1. kerrosta). Poikkeuksen muodostaa tästä vain Kesklinn:n alue,  jossa m2-hintojen perusteella pyritään kohti taivasta – ihan kirjaimellisesti – sillä mitä korkeammalle noustaan maan kamaralta sitä kalliimpaa on kodin hankintakin tällä alueella.

Kaikkein useimmin ne kalleimmat neliöt löytyvät 2. kerroksesta jopa neljässä eri kaupunginosassa (Haabersti, Kristiine, Nomme, Pirita) ja niiden %-bonus keskihintaan näkyy oheisesta graafista hyvin. Esimerkiksi, Kristiine:ssa voit nykyään odottaa n +6% lisähintaa kodin sijaitessa 2. kerroksessa.

2. kerroksen %-vaikutus m2-aluehintoihin

Seuraavaksi suosituin onkin markkinoilla 4. kerros, jota kalleimpana pitävät nykyään Mustamäen ja Lasnamäen alueen myyjät eli juuri Tallinnan halvimmiksi muuten leimatut kaupunginosat ihan perinteisesti. Lähempää katuelämää toivotaan siis pois näillä alueilla mitä hintoihin tulee.

4. kerroksen %-vaikutus aluehintoihin

Pohja-Tallinnassa pidetään 3. kerrosta arvokkaimpana jäljelle jäävistä asuinalueista: bonusta sille kertyy n +4% neliöltä.

3. kerroksen %-vaikutus aluehintoihin

Kesklinn:ssa on aivan oma erityinen luonteensa johtuen sen luksusluokan melko uusista, korkeista ja kalleista rakennuksistaan eli m2-hinta pomppaa kun kiivetään kohti taivasta suorassa suhteessa & melkoisella voimalla. Vilkkaalta metelöidyltä kadulta halutaan niin kauas kuin mahdollista pois asumista ajateltaessa ymmärrettävästi. Sanktio 1. kerroksen kodille on nykyään n -13% alueen keskihinnasta kun taas 6. kerroksen bonus on jopa n +20%.

Eri kerrosten %-vaikutus Kesklinn:n hintoihin

Jos olet kodin ostaja tai myyjä Tallinnassa, on siis hyvä pitää mielessä, että asunnon kerroksella on selvää vaikutusta sen hintaan alueen sijainnista riippuvalla tavalla ja hinnoittelu on siis hyvin loogista nykyään julkisten myyntitarjousten valossa.
Asuinkerrosten jakauma kotiselaimessa 1 kaupunginosalle

Markkinatiedot tarjoaa: kotiselain avaa sinulle mahdollisuuden helposti tarkistaa Tallinnan eri kaupunosissa juuri nyt vallitsevat arvostukset kotien eri kerrosten suhteen helposti.

Toimi näin

  1. Siirry kartalla kaupunginosan sisään valitsemalla se tervetuloa -ikkunasta.
  2. Napauta alueen keskihintalappua ja avaa avaintietojen oma vertailukupla painikkeineen.
  3. Piirrä vertailugraafi ”asuinkerrokset” painikkeella (vrt kuva oikealla).
  4. Napauta piirakasta sinua kiinnostavaa kerrosta & selvität sen aktiivisten kotien keskihinnan + arvostuksen sekä haet ne näppärästi myös kartalle esiin.