Uustuotanto elpyy kerrostaloista

wall of banks

Massivisimman lainoittajan Swedbankin kiinteistöjen osaston johtajan Ero Viigin mukaan suurin suhdannemuutos  kiinteistömarkkinoilla  on nyt uusien kerrostalojen rakentaminen maahan, joka osoittaa että rakennussektori  on päässyt  suurimman laman yli.

Nyt nousevat hänen mukaansa uudet rakennushankkeet lähinnä  Tallinnaan, jossa on myös suurin kysyntä pääkaupunkina, mutta on joitain merkittäviä uustuotannon hankkeita on myös toisaalla maassa.

Pankkipomon mukaan uusien asuntojen tarve on selvästi olemassa markkinoilla ja sen on havainneet myös kehittäjät, joiden välillä on edelleen melko paljon kilpailua.

Swedbank on edelleen myös valmis kokeneille rakentajille lainoittamaan, kunhan reunaehdot täyttyvät. Näitä pankille ovat mm:

  • Uskottava ja realistinen bisnessuunnitelma
  • Merkittävä kehittäjän oman pääoman sijoitus projektiin
  • Valmiin talon myyntitavoite alle kahdessa vuodessa

http://www.e24.ee/?id=415067

Toim. Kun Tallinnassa liikkuu juuri näinä aikoina ei voi olla hämmästelemättä vähän joka puolella näkyviä uusia talohankkeita ja -aloituksia. Vaikuttaa siltä, että suhdanneheiluri liikkuu tässä pienessä Balttian pääkaupungissa hyvin nopeasti äärilaidasta toiseen. Pääomaa on selvästikin riittävästi saatavilla kehittäjille.

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply