Lasitehtaan pirstaleet Swedbankin Arsenalille

Konkurssimenettelyn alaisen entisen lasitehtaan Glaskek:n (10614128, 10348879, 11092947)  BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . ne merkittävimmät kiinteistökohteet ovat siirtyneet huutokaupan myötä nyt Swedbank:n paikallisen ikioman "Arsenalin" omistukseen sen omasta ongelmaluottojen salkusta.

Viron suurimman entisen lasitehtaan omistamat tuotantokiinteistöt on myyty nyt siis Ektornet Commercial Estonia OÜ:lle (11638935) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .   - vain yksi niistä kymmenestä Swedbank:n luomasta roskaluottoyhtiöstä paikallisesti.

Tehtaalle määrätty pesänhoitaja Andres Hermet on aiemmin todennut, että nyt etsitään Tartun tehtaaseen ostajaa jatkamaan ihan oikeaa tuotantoa. Aiemmin, hänen mukaansa ostokiinnostusta löytyi sekä Tanskasta, Ruotsista, Venäjältä ettäVirosta. Tallinnassa osoitteessaan Peterburi tee 47 b oleva tehtaan tuotantorakennus seisoi v2009 päättymisestä kuitenkin tyhjillään.

Kiinteistö vaihtoi omistajaansa nyt Tallinnassa 16. joulukuuta ja taas Tartumaalla Tähtveren kunnassa sijaitsevat kiinteistöt 22. joulukuuta alennushinnan kera.

Ektornet osti GLASKEK pesänhoitajien julkisissa huutokaupoissa sekä Tallinnassa ja Tartossa toimivat tehdaskiinteistöt itselleen pois emoltaan, totesi sen tj Meelis Shokman. Hänen mukaansa pankki maksoi GLASKEK konkurssipesään sisään 100 miljoonaa kruunua. Peterburi tee 47b kiinteistöä vastaan ​​maksoimme 60 miljoonaa euroa + ALV ja Tartun rakennuksista 40 miljoonaa euroa + ALV, totesi pankin tytäryhtiön johtaja.

Koska Ektornet on vain kiinteistösijoitusyhtiö ja sen toimi liittyy kiinteistöjen hallinnointiin, ostettiin vain kiinteistöt, eikä hankittu lasitehtaan laitteita.

Nyttemmin Peterburi tee:n kiinteistö onkin merkitty kinteistörekistereihin määräaikaisen vuokrasopimuksen kautta: OÜ Arutech Parimad Aknad (10586774)  BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  . Rekisteri osoittaa vuokrasopimuksen kestävän vuoden 2010 26. marraskuuta ja loppuvan 30. marraskuussa v2015.

Pesänhoitajan Andres Hermet totesi taas tähän, että Arutech OÜ kävi kysymässä itse vuokrasopimusta. Enkä halunnut tällaista kunnollista vuokralaista päästää menemään, koska kaikille ko vuokraaja sopi kivasti: joten pesän haltijat tekivät vuokrasopimuksen ennen varsinaista kiinteistöjen seuraavaa pakkomyyntiä.

Ensimmäistä kertaa laittoivat pesänhoitajat GLASKEK Tallinnan, Tarton ja Narvan kiinteistöt huutokaupattavaksi viime vuonna 29. lokakuuta. Sekä Tallinnan että Tarton kiinteistöjen perushinta oli 75 miljoonaa kruunua, Narva Kiinteistöiltä mutta 5 miljoonaa kruunua. Kaikki huutokaupat epäonnistuivat. Kiinteistöt päätyivät siis toiselle tarjouskierrokselle 22. marraskuuta, jolloin perushinta oli laskettu Peterburi tee kiinteistöllä 60 miljoonaa kruunua, Tartun Kiinteistöiltä 40 miljoonaa kruunua ja Narvan Kiinteistöiltä 2,5 miljoonaa euroa plus ALV. Narvan kiinteistöt ostikin sitten v2011 Tammikuun alussa SKS Estonia Textile (11335726) .

Toim. Ongelmia ei siis pankille enää Narvassa ole, mutta Tallinnan ja Tartun isommat kiinteistöt ovat emoyhtiön tyttären kautta edelleen ns "myyntilistalla". Talouden toipumisen myötä arvellaan varmaan niistä koituvat lopulta tuottoa emolleen. Ilmeisesti ne lasitehtaan myymättä jääneet tuotantolaitteet asetetaan myös vielä radikaalimmalla alennuksella pakkohuutokauppaan lähitulevaisuudessa. Ja edelleen: Swedbankin oman Arsenalin (Ektornet Commercial Estonia) henkilöstöä ei löydy ainoatakaan esim LinkedIN-bisnesyhteisöstä: ilmeisesti emopankki ei halua julkisuutta omalle perustamalleen tyttärelleen & roskalainayhtiölleen globaalisti.
Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply