Runsaasti lisää sähköautoja taksikäyttöön 11/2014

Nissan luovuttaa kolmen virolaisen yksityisen taksin käyttöön lisää yli 32 kpl sen Leaf -sähköautoja lähiaikoina.

Uusien sähköautojen avaimet on annettu yrityksiiin: Välk, Elektritakso ja NB Etakso apulaiskaupunginjohtajan toimesta omassa seremoniassaan keskustassa. Nissan ilmoitti, että uudet taksit nähdään kaduilla jo marraskuussa 2014.

Taksit saavat myös käyttöönsä Nissan:n omia nopeita pikalatureita.

"Tallinna on nyt ehdollav  2018 Euroopan vihreänä pääkaupunkina, ja koko tämä idea syntyi täällä Tallinnassa v2006. sähkötaksit, kaasubussit ja uudet raitiovaunut ovat tärkeä askel lähemmäksi tätä tavoitetta ", sanoo apulaiskaupunginjohtaja Arvo Sarapuu.

Nissanin paikallinen johtaja Margus Mikk toimitusjohtaja sanoo sähköauton tekniikkana olevan jo riittävän kehittynyttä käytettäväksi myös taksille. "Autojen kuukausittainen huolto ja polttoaineen kulutus on viisi kertaa pienempi kuin fossiilisilla kulkevien autojen.

Nissan Leaf on maailman ensimmäinen sarjavalmisteinen 100% sähköauto. Näitä on - edustajansa mukaan - nyt myyty yli 140 000 kpl.

  • http://www.aripaev.ee/uudised/2014/11/12/tallinnas-hakkab-soitma-32-elektritaksot

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara