Luksustaloja kaupan epämääräisiltä alueilta – ostatko?

Vuoden 2014 alkuun pysähtynyt kotien hintaralli Tallinnassa on poikinut melko erikoisia projekteja mukavasti tuottoaan polkeneiden välittäjien toimesta mitä tulee luksusluokan asumiseen kaupungissa. Parhaimmat esimerkit tänään löytyvät suomalaisille läheisen Uus Maa:n BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . sekä 1Partner:n  BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . listoilta: ökytaloja suttuisessa ympäristössä & suolaiseen huippuhintaan.

Hurjin esimerkki on projekti nimeltään NRO5 ( www.no5.ee ), jonka hinnoittelun malli selviää kotiselaimen kuvasta alta.

Luksustalon myyntiä Pohja-Tallinnassa vnahan kaupungin huippuhinnoittelulla

Neliöhinnat on asetettu paperilla myynneissä jopa +71% yli sen kaupunginosan tarjouskannan koko keskihinnan.

Sijainti: kodin omistajille avautuu näkymä paitsi uljaalle Tompean mäen kukkulalle, niin myöskin suoraan eteen asettuvaan Baltic Jaam -torin rähjäiseen myyntibasaariin.

Tätä kohdetta kauppaa siis Uus Maan paikallisesti arvostettu & maineikas kiinteistövälittäjä.

Toinen esimerkki on uustuotannon projekti nimeltään Katusepapi, jonka m2-hinnoittelu on hyvin samankaltainen.

Luksustalon myyntiä Lasnamäellä keskustan tapaisella hinnoittelulla

Neliöhinnat on tässä asetettu ennakkomerkinnässä enää vain n +60% yli sen teknisen varsinaisen sijainnin eli Lasnamäen kaupunginosan.

Tätä kohdetta myy aktiivisesti 1Partner - eräs kaupungin suurin kiinteistövälittäjä.

Välittäjien markkinakommentteja

BN4F kysyi molemmilta näiltä välittäjiltä samat asiat näiden projektien taustoista: uskovatko he suomalaisten ostavan näitä asuntoja & miten he perustelevat oman m2-luksushinnoittelunsa ?

Uus Maan toimistosta suostui vastaamaan Vivika Simmo, jonka vastuuna on koko NRO5:n markkinointiviestintä. Hänen mukaansa tämä välittäjä tekee aktiivista promotointia juuri suomalaisille mm osallistumalla kiinteistömessuille Helsingissä nykyään. Mitä venäläistyyliseen suttuiseen basaariin suoraan ikkunoiden alla uuden talon tulee, niin tämäkin on kuulemma jo sovittu tuhottavaksi n +2 vuoden kuluttua ja sitten alue siistitään, mutta nyt siis halutaan lypsää luksushintoja vaikka ympäristö on hyvin rähjäinen. Hinnoittelun kalleutta Pohja-Tallinnan keskihintaan nähden edustaja perusteli mm "ihan kävelymatkan päässä" alkavalla vanhan kaupungin alueella. Kaiken kaikkiaan, Uus Maa pitää projektin myyntiä "haastavana" nykyisessä voimakkaasti heikentyneessä markkinatilanteessa.

1Partner:n edustajana heidän projektiaan kommentoi Sven Olev, joka toimii yrityksen omassa johtoryhmässä. Hänen mukaansa Katusepapi 12 sijaitsee myös suomalaisten ostajien kannalta aivan keskustan läheisyydessä riittävästi, vaikka onkin sitten oikeasti Lasnamäen aluerajan sisällä. Toinen edullinen tekijä on uudistuotannon muu puuttuminen juuri tämän osoitteen lähistöltä. Huippuhinnoittelu perustuu pitkälti keskustan alueen standardeihin. Myyntisegmenttinä välittäjä pitää myös Lasnamäen omien asukkaiden kiinnostusta siirtyä kohti keskustaa ja parantaa täten omaa elintasoaan askelen. Kaiken kaikkiaan, mahdollisuudet onnistua taloudelliset ovat - välittäjän omasta mielestä - hyvät: keskustan läheisyydessä on selvää kysyntää edelleen uudistuotantoa kohtaan.

Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain seuraa mm uudistuotannon tilaa Tallinnasta sinun parhaaksesi mahdollisena kodin ostajana.

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara