Kodin myyjät hinnoittelevat keskustan ulkopuolella tehokkaimmin 10/2014


Heti keskustan vierekkäisillä asuinalueilla kilpaillaan nykyään selvästi markkinatietoisemmin kotien m2-hinnoilla kuin Kesklinn:ssa Tallinnassa.

Kaupallisesti merkittävimmän kolmen suuren koplan – Pohja-Tallinn, Mustamäe ja Lasnamäe – alueiden myyntitarjousten kuvista selviää hyvin miten terävä punainen piikki on näiden alueiden juuri suurimmissa tarjousmäärissä.

Keskustan ulkopuolista tehokasta kotihinnoittelua 10/2014

Kuvasta näkee miten punaisia hinnoittelun tarjouksia on leveydeltään kullakin alueella vain n 200-300 €/m2 kapealla kaistalla ja tarjousten määrät piikin huipulla ovat sitä korkeammalla mitä tiukempaa on hintakilpailu. Myöskin aivan viimeisimmät kauppahinnat sijoittuvat juuri kunkin keskimmäisen korkeimman (= Lasnamäen sen alemman) punaisimman palkin kohdalla.

Kun vastaava katsaus avataan esiin markkinoita johtavan Kesklinn alueelta löydetään aivan toisenlainen näkymä sen huoneistojen hinnoittelusta.

Keskustan kotien hinnoittelussa leveyttä riittää 10/20140

Nyt punaisemmalta näyttäviä palkkeja on n 700 €/m2 leveydeltä (ts 1700 – 2400 €/m2) ja piikin kärki on selvästi alempana ja tasaisempi. Lisäksi, viime aikaiset kauppahinnat asettuvat tässä kaistaleella sen alempaan osaan eli optimismi vallitsee myös vahvemmin kaupunginosassa yhä myyjien silmin hintapyynnöissä.

Ostajalle hyötyä

Keskustan ulkopuolla hinnat ovat siis: alemmat, koko myynti rauhallisempaa ja tarjoukseet kasautuneet tiukemmin yhteen. Tämä kuvio tarjoaa erityisesti asunto-ostajalle / -sijoittajalle mielenkiintoisen neuvottelutilanteen Tallinnaan, josta kaupanteossa on enemmän ostajan mahdollistaa äänestää hinnasta ja koko asuntopaketista juuri niiden omien toiveidensa mukaan.

 

Markkinatiedot tarjoaa

Kaikki edelliset markkinanäytöt (+ muita avainlukuja) ovat ilmaiseksi saatavilla kotiselaimen hintabarometrin kartalta kaikille 8 pääkaupungin kaupunginosalle.