Pahimmat Pohja-Tallinnan alueet joustivat eniten myyntihinnoissaan 7/2014


Pohja-Tallinnan rajusti viilentyneessä asuntokaupassa sen myynti keskittyi yhä enemmän kahdelle avainalueelle: Kalamajaan ja Pelgulinnaan. Molemmat ovat keskustaa lähinnä olevia pientalojen alueita. Yhteensä näiden panos vastasi lähes 70% myynnistä (= n 3,4 milj/kk). Kaupunginosan kaikista pienalueista kaikkien – paitsi yhden m2-hinnat – myös samalla tippuivat selvästi 7/2014 aikana Tallinnassa.

 

Tarkemmin katsottuna tämän halventuneen pienaluiden m2-hintojen muutokset näyttivät seuraavilta kesäkuusta heinäkuuhun 2014.

Suurimpia alennuksia syntyi siis Koplin ja Sitsin myynneissä. Paikalliset (lue: kiinteistövälittäjät) tietävätkin erittäin hyvin, että nämä ovat sosio-ekonomisesti juuri ne pahimmat ongelma-alueet Pohja-Tallinnassa eli markkinat toimivat tehokkaasti alentaessaan niiden m2-hintoja nyt vahvimmin. Myyntihinnat romahtivat noin niiden normaalien pitkän aikavälin keskihintojen tuntumaan.

Välittäjät yrittivät löytää tässä siis samalla ratkaisuja kaupunginosan jo liiaksi kohonneita marginaaleja vastaan ja jatkaa kaupantekoa.

Koko kaupunginosan kaikkien pienalueiden m2-hinnoittelu asettui seuraavan kuvan mukaisille tasoille heinäkuussa (lähde: Maa-amet).

Erikoisinta kuvassa on Karjamaan melko korkeilla tasoilla nyt käyneet myyntihinnat ottaen pienalueen 60-luvun elementtikoostumuksen huomioon. Pelgurannan hyviä kesähintoja taas voi hyvällä syyllä perusteella sen uimarannalla ja jälleen ennätyskuumalla Tallinnan toteutuneella heinäkuulla.

Lisäinfoa myyntihinnoille