H&M:n aloitus muutti paikallista vaatebisneksen läntiseksi 2014

Johtuen sen nopeasta kasvusta ruotsalaisten oma H & M BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . voi olla Virossa paikallisilla markkinoilla nopeimmin muotiin reagoija sen sijaan että muuttaisi hinnoitteluja paljonkaan lopulta, kirjoittaa Kristi Malmberg.

H & M on virolaisille aina ollut enemmän kuin vain se yksi vaatekauppa. 1990-luvun lopulla ja 2000-luvulla olivat alkua ostaa H & M:sta omat vaatteet ja signaali kuulumisesta tiettyyn ryhmään yhteisössä. Siis olla todella COOL.

H & M oli myös todella cool. Oli se kapinallinen henki läsnä: miksi minun pitäisi maksaa tunnettujen tuotemerkkien vaatteista useita kertoja enemmän ja jossain kaukana rahoittaa kapitalisteja. Tietenkin hinta oli tavallisesti suoraan suhteessa niiden kestävyyden kanssa, mutta harvat nuoret olivat niin vakavasti huolissaan siitä, mitä tapahtuu vaikka kolmen kuukauden jälkeen tulevaisuudessa.

H & M oli jotain mitä näit kuuluisien ihmisten yllään: Lontoossa, Tukholmassa ja Barcelonassa. Jos olet ostanut H & M:stä  jotain, voit olla varma, että se on tällä hetkellä muodikasta esim Lontoossa. Lupaus lunastaa oma paikka ja samaistua Länsi-Euroopan kanssa tässä ja nyt.

Lisäksi Itä-Euroopassa poistui alemmuuden tunne kun H & M on aina ollut suuri markkinoija siellä läntisestä elämäntavasta.

Kirjoittaja on paikallisen kauppalehden talousjournalisti sekä myös virolainen muodin naiskuluttaja.

  • http://www.aripaev.ee/blog/2014/6/20/h-mil-on-joudu-roivaturul-midagi-muuta

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara