Uusi iso risteilyterminaali vihittiin käyttöön 5/2014

Tallinna sadam BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . avasi uuden risteilyterminaalinsa, jossa kävi pisin tähän mennessä vieraillut Royal Princess risteilyalus lauantaina. Investoinnin arvo on ollut  9,34 milj. euroa risteilyalusten käyttöön, joka mahdollistaa yhä suurempien risteilyaluksien käyntejä kuin aiemmin, ja siten lisää Tallinnan houkuttelevuutta operaattoreille.

Muodollinen avajaiset risteilylaituriin tehtiin lauantaina klo 14:15. Sataman edustajana oli hallituksen jäsen Allan Kiil , talousministerin Urve Palo , apulaiskaupunginjohtaja Tallinnan Taavi Aas ja rakentajaa BMGS Eesti BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .  edusti Viron haara Leho Alliksoo .

"Uusi laituri oli 2013 viime vuonna suurin yrityksemme kertaluonteinen investointi ", sanoi Allan Kiil . "Tämä investointi tukee toisaalta kasvavaa kysyntää sekä  operaattoreiden haluja käyttää enemmän ja yhä suurempia aluksia käynneillään. "

" On arvioitu, että jokainen risteilymatkailija kuluttaa Tallinnaan 56,7 euroa eri muodoissa ts ostaa tavaroita ja palveluja", sanoi ministeri Palo . " Jo nyt kun lähes puoli miljoonaa risteilymatkailijaa käy muodostaa se 30 miljoonaa vuodessa kulutusta paikalliseen talouteen mikä ulottuu myös välillisiin vaikutuksiin matkailualan yrityksiin, joka näkyy työpaikkojen muodossa ja verotuloina. "Uuden laiturin kautta satamaan voi tulla nyt jopa 340 metriä pitkiä ja 42 metriä leveitä aluksia, joiden syväys on yhdeksän metriä.

Ensimmäinen risteilijä oli Princess Cruise:n oma 330 metriä pitkä Royal Princess , jolla saapuu Tallinnaan yli 3000 matkustajaa.

Tämän vuoden 2014 turismikauden aikana Tallinna odottaa yhteensä 300 risteilyä ja niide myötä 470 000 kpl turisteja . Kesän  sesongi päättyy 26. syyskuuta, mutta risteilyjä odotetaan edelleen lokakuussa ja joulukuussa .

  • http://tallinncity.postimees.ee/2796472/tallinna-sadam-avab-uue-kruiisikai

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara