Kasvuennusteet rajussa laskussa pankeista vuodelle 2014

Valtiovarainministeriö odottaa kevään talousennusteessa, joka julkaistiin maanantaina Virossa, kasvun alentumista edellisen ennusteen 2,0% syyskuusta/2013 nyt vain 1,6 prosenttiin v2014.

Tänä vuonna kuluttajaindeksin ennustetaan kasvavan 1,4 prosenttia ja ministeriö povaa 2015 rohkeasti kasvua kuluttajahintaindeksiinsä jopa 2,7%.

Taloustasapainon tilanne julkisen talouden puolella, jossa ei oteta huomioon kertaluonteisia eriä, on alijäämäinen 0,7% tänä vuonna ministeriö arvioi maan BKT:ta. Ensi vuonna pitäisi olla nimellinen alijäämä 0,8 prosenttia.

Kaikki markkina-arvioijat ovat jyrkästi tiputtaneet maan kasvuennustetta 2014 nyt mutta eniten on sitä tehnyt SEB BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . , joka odottaa Viron talouskasvua tänä vuonna enää vain 0,5 prosenttia. Lokakuussa 2013 ko pankki vielä odotti 2,6 prosentin kasvua 2014 Viroon.

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara