Tallink vetäytyy Saksan reitiltä

AEGEAN SEA

Marginaalien kutistuminen kilpailussa Suomi-Saksa linjalla oli Tallinkin pomoille näemmä liikaa: pörssiyhtiö päätti vuokrata kalustonsa toisaalle ja lopettaa reitin ensi syksynä.

AS Tallink Gruppin (10238429) BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely .   tytäryhtiöt -  Baltic SF VII Ltd ja Baltic SF VIII Ltd - on tehneet rahtaussopimuksen  Stena Line Ltd: n M / L Superfast VII  ja  M / L Superfast VIII vuokrauksesta.

Alukset siirretään uuteen käyttöönsä v 2011 elokuussa. Rahtausjärjestely kestää kolme vuotta  ja antaa  mahdollisuuden   rahtaajan sopimusta jatkaa vielä ylimääräisenvuodella tarvittaessa.  Aluksia aletaan  operoida Britannian  vesillä.

Toim. Tallink on tullut tutuksi viime vuonna medialle ylpeästä hehkutuksestaan "ottaa haltuun" koko Balttian liikenteen herruus. Joten tätä taustaa vastaan reitin lakkauttaminen tuskin tuli paikallisesti kenellekään yllätyksenä. Pääomaltaan ja kulurakenteeltaan Tallink on muutenkin tn jo liian suuri yritys jotta se pystyisi tehokkaaseen liiketoimintaan marginaalisemmilla liikennevirroilla.

(hae kaupparekisterin tuloksen Code -sarekkeella verotiedot)

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply