Mobiililiittymät 3/2014 (m/m): nettosiirtojen määrä rauhoittui

Teknisen valvonnan viraston (TJA) julkistilastoista ilmenee, että mobiilinumeroiden siirron kautta on 3/2014 matkapuhelinten operaattoreista eniten numeroita sen mobiiliverkosta on menettänyt Tele2  BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . samalla kun suomalainen perinteisesti johtava Elisa  BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . jatkaa johtavana mobiilinumeroiden siirtojen voittajana.

Viime vuoteen 3/2013 vrt tilanne asiakkaiden siirtymisten suhteen on rauhoittumassa: siirtoja on selvästi vähemmän ja myös markkinakilpailu on piristynyt EMT:n uusien avausten myötä.

Muiden operaattoreiden nähden tapahtui hyvin vähän muutoksia liittymien muutoksissa tällä kertaa.

Viron tekninen virasto kuitenkin haluaa huomauttaa, että pelkkien numeroiden siirto ei suoraan liity kaupallisten yritysten asiakkuuksiin tai niiden markkinoiden voittoon / tulokseen: yhdellä organisaatiolla voi olla monia numeroita ja vain yksi asiakkuus eikä toisaalta numeroiden omistamisen määrä kerro myöskään niiden käyttöaktiivisuudesta. Kaikkien liittymien koko määrä on moninkertainen vrt siirtyviin liittymiin ja sen päälle tulevat uudet avatut liittymät vertailujaksoilta.

  • http://www.tja.ee/numbriliikuvuse-statistika

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply