Mekatroniikan superklusteri syntyy

precise and vital engine installation detail

YIT Ehitus (10093801) ja Tallinna Teaduspark Tehnopol (11646805) perustavat yhteisyrityksen yhdessä Mehhatroonikum OÜ:n. Tämä yritys ryhtyy rakentamaan ja luomaan mekatroniikkatutkimus- ja bisneskeskuksen, jonka rakentaminen tulee nyt suunnitelmien mukaan maksamaan n 7 miljoonaa euroa.

Perustettavan yrityksen käyttöön annetaan rakennusoikeus teknologiakylän Tehnopolin kupeesta osoitteessa Teaduspargi 8 Mustamäeltä. Lähes 9000 neliön rakennuksessa ja tiloissa alkavat toimia  kiinteässä symbioosissa  alan yritysten ja  korkeakoulujen  kaikki keskeisimmät tahot.

Tehnopoli johtokunnan jäsenen Alar Tamkiven mukaan yhteisyrityksen perustaminen onnistuu nyt suunnittelun ja neuvottelujen päätyttyä onnistuneesti.  Nyt voimme varmuudella sanoa,  että Mekatroniikkakeskuksen kautta syntyy pian Viroon ainutlaatuinen mekaniikkaa, koneenrakennusta ja  elektroniikkaa soveltava bisnesklusteri.

Rakennus valmistuu v 2012 keväällä. Rakennustyöt taas aloitetaan tämän vuoden toukokuussa.

Toim. Tämä Mustamäellä asuva Tehnopol on virolaisen pääoman turvin rakennettu oma teknologiakylä kun taas Ülemistessa asustaa nykyisen suomalaisen pääoman hallinnoima Technopolis. Molemmat kilpailevat periaatteessa samoista markkinoista: nopeaan kasvuun tähtäävistä IT- ja teknologiayrityksistä ja niiden toiminnasta.

http://www.e24.ee/?id=397421

(hae kaupparekisterin tuloksen Code -sarekkeella verotiedot)


Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply