Kauppataseen vaje yli 3x vuoden alussa 1/2014 (y/y)

Viron ulkomaankaupan - viennin ja tuonnin - kauppataseen vaje kasvoi merkittävästi 1/2014 vuoden tammikuussa nousten lähes 70 miljoonaan euroon kun se vielä 2013 oli samaan aikaan n 22 miljoonaa. Samalla maan vienti supistui -20% ja tuonti myös -15%.

Vain kerran aiemmin v 2010 on Viron kauppataseen vaje ollut viiden edellisen vuoden kuluessa heikompi kuin tänä vuonna yltäen silloin 101 miljoonaan euroon, kertovat myös maan tilastokeskuksen tuottamat taulukot.

Viron suurimpina viennin ja tuonnin kohteena ovat pysyvästi olleet sekä Suomi että Ruotsi. Ulkomaankaupan heijastusvaikutukset Suomen heikosta alkuvuodesta Viroonkin ovat tässä suorat ja välittömät.

  • http://www.stat.ee/34251

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply