Kauppaketju keskeytti maidon myynnin

Golden Milk

Supermarkettiketju Comarket (10714195) päätti keskeyttää "Tere" -valmistajan ja brandin  maidon myynnin hintaerimielisyyksien takia: tuottaja yritti yksipuolisesti ajaa läpi omia hinnankorotuksiaan yli kauppiaan kipukynnyksen.

Vastatoimena "Tere" irtisanoi myyntisopimuksensa ketjun kanssa.  Tämä on vakava asia ja takaisku, totesi Comarketin johtaja ja omistaja Jüri VIPS.

Tuottajan (ja brandin) tavoitteena oli tehdä uusi sopimus paljon korkeammilla hinnoilla. Comarket päätti, ettei niillä hinnoilla suinkaan maitoa osteta nyt sisään eikä myydä koska se ei ole perusteltua omille asiakkaillemme.   Me pidämme asiakkaistamme huolta ja yritämme löytää aina asiakkaalle vain tuotteita, jotka ovat ystävällisiä myös hinnoiltaan ketjun alkuperäistä periaatetta kunnioittaen.

Comarket vähensi samalla myös muiden "Tere" -tuotteiden tarjontaa ja valikoimaa sekä suosittelee muitakin vähittäisketjuja ostamaan  vain kuluttajaystävällisillä hinnoilla jatkossa tuottajilta.

Toisessa suuressa supermarketissa Selver:ssä kerrottiin puolestaan jopa +15 - 20% Tere -tuotteiden hinnan korotuksista sisään ostoissa helmikuun kuluessa.

Olemme tällä hetkellä Tere -tuotteiden kanssa aivan uusissa sopimusneuvotteluissa.  Selver:t myyvät myös Valion, ja Farmin maitotuotteita paikallisesti kilpailevina tuotteina, parissa myymälässä on myös Pajumäen tuotemerkkejä kaupan, sanoo ketjun suhdetoiminnan johtaja Annika Vilu.

(hae kaupparekisterin tuloksen Code -sarekkeella verotiedot)
http://www.ap3.ee/article/2011/3/4/juri-vips-see-on-tosine-jouvote


A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply