Kauppakeskuskehittäjä kasvoi +4% vaikean 2013 vuodenkin aikana (y/y)

Citycon BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . nosti vuonna 2013 sen liikevaihtoa 248,6 miljoonaan euroon eli +3,9 % kasvua, josta tuli sille  voittoa 93,1 miljoonaa euroa vuodessa. Yhtiön vuokratuotot kasvoivat +6,9 miljoonaa euroa eli 4,2 %. Osakekohtainen tulos laski kuitenkin 0,22 €/osake liittyen konsernin yhden kvartaalin rahoituskustannuksiin .

" Vuonna 2013 Citycon osoitti, että vaikeassakin taloudellisessa ympäristössä on mahdollista aktiivista hallinnointia soveltamalla kauppakeskusten kasvattaa tulosta ", sanoi puheenjohtaja Marcel Kokkeel . "Pystyimme saavuttamaan kunnianhimoisen tavoitteen, joka oli vuonna 2013 vähentää hallinnollisia kustannuksia 5 miljoonaa euroa ja vuokrausaste on pysynyt vakaana 95,7 % . "

Johtajan mukaan on omistussalkun arvo entisestään parantunut . Esimerkiksi viime vuonna he hankkivat Tukholmassa Kista Gallerian mikä vahvistaa asemaa ja markkinaosuutta Ruotsin markkinoilla .

Citycon teki 62 miljoonaa viimeisellä neljänneksellä liikevaihtoa ja vuokratuotot laskivat 2 miljoonaa euroa. Vuokratuoton lasku liittyy toimintakulujen kasvuun .

Virossa vuokrat pysyivät vakaina viimeisellä neljänneksellä ja vuoden alusta ne kasvoivat noin 2%.

Viime vuonna suuria hankkeita oli kaksi. Yhtiö investoi Rocca al Mare 5,3 miljoonaa ja 3,3 miljoonaa Kristiine kauppakeskuksiinsa. Syyskuussa yhtiö päätti Rocca al Mare:n peruskorjauksen ja keskuksesta tuli Viron ensimmäinen, jossa globaali H & M alkoi toimia maassa sekä ensimmäinen Debenhamsin myymälä . Kristiine keskukseen tuli myös uusi H & M myymälä vuokralaiseksi kun sen peruskorjaus valmistui vuoden lopulla.

  • http://www.ehitusuudised.ee/article/2014/2/5/cityconi-mullune-kaive-kasvas-3-9

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply