Välittäjä varoittaa: asuntohintojen nousu näyttää ihan liian nopealta v 2014

Pindin BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . kiinteistövälittäjän hallituksen jäsen Peep Sooman sanoi, että viime 2013 vuoden +20 % asunnon hinnankorotukset ovat hälyttäviä (lähinnä siis Tallinnassa, toim) . Tämän vuoden ennuste on vieläkin huolestuttavampi , koska tarjonnan puute markkinoilla viittaisi kasvun hinnoittelussa yhä jatkuvan.

" Toisin kuin yleisesti luullaan: ei ole kiinteistövälitysyhtiö tällaiseen kehitykseen lainkaan tyytyväinen ja olisi parempi, jos tällaisia ​​viestejä ei tarvitse tuoda julki ", sanoi Sooman . "

Asuntojen myyntivaranto on nyt enää n 9 kuukautta

" Viime vuoden joulukuussa tapahtui 615 asuntokauppaa Tallinnassa  ja myös syksyn aikana yhä enemmän 2013. Noin yhteensä 5500 huoneistoa tarjotaan tällä hetkellä Tallinnassa kaupan. Myyntivaranto tällä vauhdilla on vain 8-9 kuukautta  ja uusia tuotteita markkinoille ei enää tule samassa määrin ", hän sanoi .

Kauppojen lukumäärä pysynee samana

" Nyt riittävä markkinoiden kysyntä vetää hinnoittelua ylös ", sanoi Sooman . " Oikeastaan ​​tämä on taas kupla - sillä tällä välin itse väestö ei rikastunut suhteessa sen enemmän ", hän sanoi . " On vielä liian tuoreena mielessäni , mitä edellinen nopea hintojen nousu sai maassa aikaan . Pankkien tulisi tehdä kaikkensa ja asettaa nyt uusia rajoja pysäyttää hintaralli . "

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply