Energiatuottaja käytti entisen öljyliuskeen kaatopaikan tuulipuistolleen 9/2013

Eesti Energia BN4F_kysely BN4F_kysely BN4F_kysely . Narvassa avasi sen entisen öljyliuskeen tuhkakentän uuteen rakennettuun tuulipuistoonsa, joka maksoi 59 miljoonaa euroa.

Voimalaitoksen koko tuhkakaatopaikka oli olemassa jo 1987 vuodesta ja nyt se näin otettiin tuotantoon tuulivoimaa varten. "Tuulipuistoon rakentamiseen ei ole käytetty arvokkaita metsä- tai viljelysmaita lainkaan", toteaa pääjohtaja Sandor Liive.

"Narvan  omassa tuulipuistossa tuotamme ympäristöystävällistä tuulivoimaa, jota riittää n 30 000 perheelle Virossa ", vakuutti yhtiö lehdistötiedotteessa.

Paikalla on yhteensä 17 tuulimyllyä, joista jokainen tuuligeneraattorin kapasiteetti on n 2,3  MW. Narvan kokonaiskapasiteetti on 39,1 MW tuulivoimalasta. Tuhkakenttä sijaitsee n 40 metriä meren pinnan yläpuolella.

Tuulipuisto rakentaminen alkoi syksyllä v2010, sen pääurakoitsija oli Saksan tuuliturbiinien Enercon . Tekninen osa oli valmiina viime vuonna, mutta kesti kesään sähköverkkoon sääntöjen noudattamisen testaus, mikä vasta avasi operaattorin (Elering)   tuulipuiston hyväksymisen.

Tuhkakenttä luotiin vuonna 1964 ja aina vuoteen 1987 siihen pumpattiin voimalaitoksen jätteet. Sen maisemointi aloitettiin vuonna 2005 Euroopan unionin koheesiorahaston tuella. Sen sulkeminen oli suuri ympäristönhanke.

Eesti Energiassa on tuotettu tuulivoimaa aina v2002 asti. Tänään toimii sillä neljä tuulipuistoa: Paldiskissa, Aulepalla, Narvassa ja Virtsusssa, joiden kokonaiskapasiteetti: 111 MW .

Get Directions

A Finn

Blogin julkaisun vastaava: Jouni Santara

Leave a Reply